Spenótos borsófőzelék
- 500 g zsenge borsó
- 3 szál újhagyma
- 1 nagy marék spenót
- 1 csokor menta + néhány levél a díszítéshez
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
- A hagymát aprítsuk fel, majd pároljuk meg kevés olívaolajon, adjuk hozzá a borsót és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk és borsozzuk. Víz helyett használhatunk alaplevet is, ha éppen van otthon, vagy van kedvünk külön készíteni hozzá.
- Ha a borsó megfőtt (ez nem sok idő a zsenge borsónak), akkor merjük ki a felét és tegyük félre. - Az edényben maradt részhez adjuk hozzá a spenótot és a mentát, majd turmixoljuk simára. Ezt keverjük össze az egészben hagyott borsókkal, forraljuk össze és azonnal zárjuk is el alatta a gázt, mert elkészült a főzelék.
- Feltétként sarkantyúlevelet, borsóhajtásokat, lágy fürjtojást és bodzavirágot szórtam rá egy kis füstölt maldon só és gyufaszálra vágott mentalevél mellett.
Nice recipe gulab jamun recipe in hindi language, rasgulla recipes in hindi
VálaszTörlés