Spárgaleves
A legnagyobb munka a spárga megpucolása. Ha azzal megvagyunk, utána egy pillanat műve az egész.
Hozzávalók:
- 1 csomag fehérspárga (vékony!)
- 2 tojás sárgája
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- szerecsendió
- friss zöldfűszer (turbolya, csírák, mikrozöldek, vagy csak simán petrezselyem)
- olívaolaj
- fürjtojás
Elkészítés:
- A spárgákat pucoljuk meg, vágjuk le a csúcsokat, rakjuk őket félre. A szárakat vágjuk 1 cm-es darabokra, majd tegyük fel főni annyi vízben, hogy +1 ujjnyival ellepje a spárgadarabokat. Sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele frissen szerecsendiót. Amikor már majdnem puha a spárga, akkor dobjuk hozzá a csúcsokat.
- A tojások sárgáját keverjük el a tejszínnel (egyébként én rizstejszínnel csináltam és azzal is tök jó, bár nem lesz annyira selymes, krémes), vegyünk hozzá egy keveset a spárga főzőlevéből (hőkiegyenlítés annak érdekében, hogy ne csapódjon ki a sárgája), majd öntsük a leveshez és alaposan keverjük el. Ha gondoljuk akkor ezt is lehet kész állapotnak titulálni, de akár össze is turmixolhatjuk. Én egészben hagytam a spárgadarabokat.
- A tetejét megszórom friss zöldekkel, kevés olívaolajat locsolok rá és néhány félbevágott fürjtojást is adok hozzá.
Nice and tasty, You may also like tomato soup recipe in hindi, hot and sour soup recipe hindi
VálaszTörlés