Spárga és újkrumpli
Az újkrumpli spárga viszont klasszikus párosítás, tökéletesen illenek egymáshoz.
Hozzávalók 2 főre:
- 10 db apróbb újburgonya (ezeket három darabba vágom)
- 1 csomag spárga
- só
- bors
- friss petrezselyem
- 1 kis gerezd fokhagyma
- joghurt (én kókuszjoghurtot használtam)
- 3-4 ág friss rozmaring (opcionális)
- vaj (helyettesíthető olívaolajjal)
- olívaolaj
- darabolt pisztácia (vagy dió)
Elkészítés:
- A burgonyát alaposan megmosom és megdörzsölgetem, nem hámozom, három darabba vágom. Sós vízben felteszem "félkeményre" főzni.
- Közben előmelegítem a sütőt 200°C-ra. Az előfőzött burgonyát leszűröm, majd összekeverem kb. 5 dkg vajjal (ha vegán módon készítjük, akkor olívaolajjal), sózom, borsozom és rátépkedem a rozmaringágakat. Alaposan összekeverem és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és sütöm 35-40 percig, vagy amíg aranybarna színt nem kap és látszólag csodásan ropogós nem lesz.
- Közben a spárgákat is előkészítem, megmosom. Én az ilyen vékony, zsenge zöldségeket nem szoktam pucolni, csupán hajlítom kicsit és pattan ott, ahol pattannia kell - a fás és a zsenge rész határán -, majd forró serpenyőben, kevés olívaolajon 3-4 perc alatt megpirítom őket. (nem baj, ha néhol jobban odakaramellizálódik), majd a serpenyőből kiszedve falatnyi darabokra vágom őket.
- Összekeverem a burgonyával.
- A joghurtot kikeverem a nagyon apróra vágott fokhagymával és a petrezselyemmel, majd kanalazok a "salátámra".
- Durva szemű tengeri sóval szórom meg és darabolt pisztáciával / dióval.
- Szerintem a legjobb önmagában fogyasztani, de ha szívesen fogyasztunk halat, akkor egy hirtelen sült filé eléggé király lehett hozzá.
Kipróbáltuk, nagyon finom lett, köszi szépen a receptet. :)
VálaszTörlésNagyon örülök!! :)
TörlésÉn is ki akarom próbálni.
VálaszTörlés