Banánkenyér
Egyszerű, gyors, jó pár napra tudunk számolni vele reggeliként. Ha már unjuk, pirítsuk meg egy serpenyőben a szeleteket, egészen új dimenzióba repíti a süteményt.
Hozzávalók:
- 4+1 nagyon érett banán
- (a +1 a tetejére van)
- 120 g növényi olaj (én olívaolajat szoktam használni, szeretem az ízét)
- 35 g cukor (én kókuszvirágot használok)
- 220 g teljes kiőrlésű zabliszt (nem zabpehelyliszt, hanem rendes liszt)
- 3 tk. sütőpor
- 1 ek. fahéj (bármilyen fűszer, amit el tudsz képzelni én pl. borsot szoktam belerakni még az extra pikantéria miatt)
- 50 g apró zabpehely
- 80 g étcsokoládé (elhagyható)
- 100 g dió/mandula
- 1 ek. chiamag őrlemény (vagy útifűmaghéj)
- + zabpehely a tetejére
- A chia magot / útifűmaghéjat áztassuk be fél deci vízbe.
- A 4 darab banánt törjük pépesre mondjuk egy krumplinyomóval/villával, keverjük el az olajjal, a fűszerekkel és a cukorral.
- Adjuk hozzá a zselésedett állagú chia magot, a durvára vágott diót és a csokit, majd alaposan keverjük össze az egészet a sütőporral elkevert liszttel.
- Ezt a masszát töltsük sütőpapírral bélelt formába, a tetejét díszítsük a maradék félbevágott banánnal, szórjuk meg zabpehellyel és toljuk 60 percre a 175°-os sütőbe, légkeverésen. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Kiegészítésként még annyit írnék, hogy ez egy cuccos tészta, tehát száraz kb. sosem lesz. :)
Nem szeretem a banánt, az édes sütiket se nagyon, de olyan gyönyörű a képed, hogy most azonnal megsütném én is ezt a sütit :)))
VálaszTörlésNa ez banános is, édes is... viszont örülök, hogy az ételfotó pont azt a hatást éri el, amire hivatott. ;)
TörlésÉpp most sült ki! Nagyon finom lett,köszönöm a receptet! :)
VálaszTörlés