12 - Tizenkét hónap - Saláták egész évre


Az idei év egyik legátfogóbb projektje számomra a "12" volt. Egy könyv, ami a szezonalitásra épül és ezen keresztül mutat be sok-sok opciót a salátakészítés műfajára. Hogy mi közöm volt nekem ehhez? Lefotóztam. Ezerszám gyártottam bele a fotókat, hogy azt tudja tükrözni a képivilág, amit megálmodtunk. Bár döcögősen indult a projekt, a végére egy gyönyörű művet raktunk össze, ami köszönhető a szerző által belepakolt tudásba, a grafikus kreativitásának és látásmódjának és talán a fotóknak is.


Elfogultság nélkül mondhatom azt, hogy ennek a könyvnek akkor is helye lenne a polcomon, ha semmi nem fűzne hozzá, mert ez tipikusan egy olyan darab, ami a szakácskönyvőrültek - vagy... függők, mint én - gyűjteményéből nem hiányozhat. Vizuálisan is élmény, mert már a külső borítás megfogja az ember tekintetét és remélhetőleg, ha eljut a második lépésig és belelapoz, akkor a belső tartalom is magával viszi az illetőt.


96 inspiráló recept, mindegyik fotóval illusztrálva és rengeteg hangulatkép, ami a szezonalitás érzését még inkább erősíti az emberben.

Ami fontos infó lehet: ne keressétek a könyvesboltokban, mert csak online lesz rendelhető! A nagy könyvesbolthálózatok polcain nem fog helyet foglalni. Néhány külső helyszínre azért van esély - erről a honlapon, illetve az Artbeet fb oldalon biztosan kaptok majd friss információt -, de inkább a design shopok, kávézók, éttermek az esélyes lelőhelyek. A könyv várható megjelenése november közepén - 2 hét múlva - esedékes, így karácsonyra már bőven ajándékozható. 😉Egy kis hivatalos szöveg is a könyvvel kapcsolatban, ha az én leírásom nem hozta volna meg a kedveteket:

2017 novemberében jelenik meg Bezzegh Éva 12 - Tizenkét hónap címet viselő első receptkönyve. A megkapó képi világú, nagy formátumú kötet a világ számos konyhájának ízét felvonultató, szezonális saláták témáját járja körbe. A kiadvány egy teljes éven át követi nyomon a táj és a hangulatok változásait úgy a tányéron, mint a természetben és a mindennapjainkban. Egyedi, letisztult látványvilága Laki Eszter munkáját dicséri, az oldalakat Török-Bognár Renáta bámulatos ételfotói, évszakokon átívelő táj- és életképei illusztrálják. A könyv koprodukcióban készült Ruzicska Tünde kortárs keramikusművésszel. A kötet hiánypótló a témában: amellett, hogy egyedülálló, tematikus receptgyűjtemény, csodálatos, művészi kivitelezésű könyvélményt is ígér. Tovább →

Köszönöm szépen előre is, ha megrendeled, ezt egészen konkrétan itt teheted meg. Amennyiben a kezed ügyébe kerül a könyv, oszd meg a közösségi oldalakon - instán, vagy facebookon - persze csak ha van kedved és használd az alábbi hashtageket:  #12 #tizenkéthónap #salátákegészévre #got12 #gotonetoo #artbeet #artbeetpublishing

* a bejegyzést kimaradt képekkel színesítettem, hogy ne lőjem le teljesen a meglepetést 

  

Megjegyzések

 1. Nagy szakácskönyv gyűjtő voltam, most kicsit az internet átvette a helyet, de azért amilyen képek ebben vannak, azok nagyon meggyőzőek. Szép ajándék lehet valakinek.

  VálaszTörlés
 2. Zsuzsa, szívből remélem, hogy nem fogod megbánni!

  VálaszTörlés
 3. "Talan a fotoknak is" Annyira birom hogy meg mindig tudsz igy irni a munkadrol es ezt bokkent irom. En elsodlegesen a kepek miatt fogom megszerezni <3

  VálaszTörlés
 4. Jók a képek, tetszenek. Plusz 100 pont a második könyvjelzőért!!!

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm szépen mindenki nevében!

  VálaszTörlés
 6. Gyönyörüség... már innen messziekben is.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése