Uborkasaláta halloumival, vagy csak magában


Friss és zöld. Még mindig. Nem tehetek róla, imádom, ha egy egy ételnek természetes tulajdonságánál fogva harsogó zöld színe van. Ma is épp zöldborsókrémleves készült vacsorára, egyszerűen megkívánja a szervezetem ezeket a friss zöldségeket. Az uborkasaláta nem nagy művészet, lehet nem is kellene felraknom ide ezt a "receptet", de szeretem ahogy kinéz, így akkor már a képek mellé idegépelem a receptet is. Grillezett halloumit elég sokszor eszünk, szeretjük, villámgyors és ha Dani ideje engedi, akkor házilag is készít. (egyszer karácsonyra kezdő sajtkészítő szettet kapott tőlem oltóanyaggal meg mindenféle okossággal)


Hozzávalók:
2 db kígyóuborka, löttyintésnyi fehér balzsamecet /vagy bármilyen ecet/, egy csokor friss menta, friss kapor ízlés szerint, só, bors, 1 gerezd fokhagyma finomra vágva (semmiképp nem préselve), görög joghurt, halloumi, olívaolaj


Elkészítés:
Az uborkát zöldséghámozóval szeleteltem. Nyugodtan szeletelhetjük klasszikus módon és formában, én most hosszában vágtam, hogy ilyen csodásan nézzen ki. Meglocsoltam kevés ecettel, sóztam, borsoztam. Félretettem néhány szép mentalevelet, majd a többit a kaporral együtt felaprítottam és hozzákevertem a finomra vágott fokhagymával együtt az uborkához. Dresszingként semmi mást nem kanalaztam rá, mint kevés görög joghurtot. Megszórtam a csírákkal és a félrerakott mentalevelekkel. A halloumit ezalatt Dani megsütötte kevés olívaolajon egy öntöttvas serpenyőben.

  


Megjegyzések