Spenótos falafel mentás joghurttal
Villámgyors bejegyzést hoztam nektek. Ez a recept még márciusban jelent meg a Lakáskultúrában, de nagyon sokan érdeklődtetek utána már a facebookon. Gondoltam most már felrakhatom, talán nem lesz belőle probléma, hiszen ezt a magazint már megvenni úgysem tudjátok. Szép hétvégét!
- 10 dkg spenót
- 15 dkg főtt csicseriborsó
- 1 tojás
- 3 ek. kukoricaliszt
- őrölt római kömény
- őrölt koriandermag
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl török/görög joghurt
- 1 csokor friss menta
- olaj
- só
- bors
- A spenótot, a csicseriborsót, a tojást, lisztet, római köményt, koriandert és egy gerezd fokhagymát turmixoljunk pépesre. Sózzuk és borsozzuk.
- Formázzunk 2 cm átmérőjű gombócokat a spenótos masszából és forró, bő olajban süssük ki őket.
- A mentát és a másik gerezd fokhagymát vágjuk finomra, keverjük össze a joghurttal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ebbe mártogassuk a kisült fasírtokat.
hu de jol hangzik, ezt tuti kiprobalom! A kukoricaliszt az itt a sarga vagy a kukoricakemenyito? (Sosem vagyok biztos benne, ugye a cornflour az a kemenyito, de sokszor a lisztet hasznaljak helyette.) Te melyikkel keszited?
VálaszTörlésA spenotot nyersen turmixolod, ugye?
M.
Szia! Ebbe konkrétan kukoricalisztet, a sárgát tettem. Nem recept alapján készítettem, hanem kitaláltam - persze ez nem zárja ki azt, hogy valaki más nem készített már ilyet/ilyesmit- úgyhogy jelen esetben kizárt volt a félreértés. :-) Ha van csicseriliszted, az még jobb bele. Aha, a spenótot nyersen.
VálaszTörlésKoszi! Ja, sejtettem hogy nem receptbol csinaltad mert akkor feltuntetted volna hogy honnan van. :) Csak azert kerdeztem mert en nem otthon elek es ez bezavar :)
VálaszTörlésPolentam van itthon, szerintem azzal is jo lesz, vegulis az ugyanaz, nem?
A recept nagyon tetszik, ki fogom probalni! (Nagyon klassz a blogod amugy, veletlenul talaltam ide, de mar a kedvencekben vagy, minden nap idenezek).
Kedves Reni!
VálaszTörlésVajon konzerv csicseriborsóval is megpróbálhatom?
Ágnes
Hát én konkrétan kukoricaliszttel készítettem, a darától lehet szétesne a massza, hacsak nem hagyod a sütés előtt dagadni egy kicsit, ahogy mondjuk a túrógombócnál is szokott lenni.
VálaszTörlésÁgnes, aha, sütheted jól lecsöpögtetett konzervből is, én is készítettem már így :)
Köszi, akkor mihamarabb kipróbálom! :)
VálaszTörlésÁgnes
koszi. Akkor nincs mas hatra, irany a bolt kukoricalisztert :)
VálaszTörlésEgyebkent nagyon tehetseges vagy, nemcsak a fotok jok, hanem a kajak is nagyon fantaziadusak.