Áfonyás muffin
Huh! Két hete nem írtam a blogra és elárulhatom, nem is nagyon főztem. A visszatérésem sem olyan hű de szenzációs, mert csak egy muffinnal készültem. Viszont egy csudafinom, könnyű és gyümölcsös változattal. A tésztájába író került, illetve egy jó adag feketeáfonya, amitől a nyers tészta sötétlila, a megsült sütemény pedig kék lett (belülről). Igazából nekem most ez lett a kedvenc fajtám a rebarbarás morzsás mellett.
Régen, amikor megismerkedtünk Danival, elég sűrűn sütöttünk muffint (már a dolgok elején ilyen programokat találtunk ki magunknak :D), cserélgettem a suliban a recepteket, aztán ritkultak ezek az alkalmak. Mostanában viszont megint rákaptam, mert villámgyors és nagyon finom. Ez sütéssel együtt kb. 25 perc alatt el is készül. Nálam kizárólag tejjel működik, összetartoznak... mármint egy falat sütihez, egy korty tej dukál. Na nem azért, mert olyan nehéz és tömött lenne a tésztája, hogy csak tejjel csúszik, hanem egyszerűen így szeretem. A friss/fagyasztott áfonya amúgy is eléggé nedvesen tartja a tésztát, így száraz biztos, hogy nem lesz.
Remélem, hogy nem baj, hogy ennyi fotóval jöttem, csak elkapott az ihlet, aztán a lendület. Ezek amolyan lányos képek lettek. Hortenziával, sok rózsaszínnel, szívószállal.
Hozzávalók:
- 150 g nádcukor
- 125 g fekete áfonya (fagyasztott, vagy friss)
- 2 ek. olívaolaj
- 1 tojás
- 1 tk. vanília kivonat
- 1,5 dl író
- 200 g liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
Elkészítés:
- Keverjük össze a nedves hozzávalókat, majd szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük bele a gyümölcsöt.
- Töltsük a masszát muffinformákba, majd toljuk 220°-ra előmelegített sütőbe 18 percre.
- Hagyjuk kihűlni és tömjünk be egy darabot egy jó pohár hideg tejjel! :)
En kifejezetten örülök, hogy ennyi kepet tettel fel. Gyönyörüek!
VálaszTörlésJaj de szép!!!:-)
VálaszTörlésFantasztikus fotókat készítesz, képes vagyok percekig nézegetni egyet 1-1 posztnál:)
VálaszTörlésA képeidből sosem elég, annyira jók! A recept is, de én most szinte elmerültem a képekben, a hortenziában, a kiegészítőkben, csodásak!
VálaszTörlésAz áfonya a kedvencem, muffin nálam is csak tejjel! :-)
Gyönyörű fotók, csodás színek! Már hiányoltam az új posztot! :)
VálaszTörlésReni, újra csodás fotók! Annyira meseszerüek, olyan "lebegösek" :)
VálaszTörlésNem mellesleg a recept is klassz! Nem tudok most innen szabadulni.
Tényleg olyan lányos rózsaszín, de nagyon gyönyörűségesek!!!! Nagyon ügyes fotós kislány vagy.
VálaszTörlésyour photos are completely gorgeous - totally inspiring
VálaszTörlésGyönyörűek ezek a fotók Reni! Nem tudok velük betelni. Egyszerűen csodásak. Nagyon elkaptad a pillanatot, és köszi, hogy ilyen sokat feltöltöttél.
VálaszTörlésthis is so perfect blog! cool recipes and pictures are amazing
VálaszTörlésGyönyörű, üde, lányos képek
VálaszTörlésImádnivaló, na és a fotók... mesések!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy tetszik nektek! Annyi, de annyi kompozíció, ötlet és étel kering a gondolataimban, csak győzzem megvalósítani! :))
VálaszTörlésSusan, Natali, thank you so much! I am very glad that you like my blog. Cheers! :)
Jaj, de gyönyörűek ezek a képek!!!!!!!
VálaszTörlésHihetetlenek a képeid! Csoda, csoda, csoda! :)
VálaszTörlésKöszönöm-köszönöm! :)))
VálaszTörlésEzek tényleg csodás képek lettek. Meg tudnád mondani, h a fém tálcát honnan szerezted be?
VálaszTörlésÁlomszép sorozat!
VálaszTörlésNem rég akadtam rá a blogra, és azóta csak ezt nézem!nagyon szépek a képek és az ételek is finomak amiket kipróbáltam:D Csak az lenne a kérdésem, hogy a szívószálakat, és a tortatála honnan szerezted be? Mert ilyen szépséges dolgok nem mindenhol vannak.
VálaszTörlésHát üdvözöllek itt, Szandra. Remélem sok kedvedrevalót találsz majd itt nálam, bár látszik, hogy mostanság nem nagyon van időm a blogra, eléggé lefoglal a munkám (szerencsére).
VálaszTörlésA szívószálakat etsy-n rendeltem Amerikából, a tortatál pedig homemade. :)
Köszönöm szépen a válaszod, és majd várom a legújabb bejegyzéseket, ha lesz időd:D
VálaszTörlésFérjemnek is nagyon ízlett, pedig nem szereti az áfonyát. Író híján joghurtot tettem bele, és egy pici tejet, mert túl sűrű lett. Köszönöm a receptet, biztosan máskor is elkészítem.
VálaszTörlés