Csirke tikka masala egy kis zöldbabbal megtoldva


Annyira hideg van mostanában, hogy kedvem van az ilyen és ehhez hasonló csípős, pikáns ételekhez. Lesz még igazi nyár idén? Lehet-e még a tikkasztó melegben gyümölcsös jégkását szopogatni, illetve csak élvezni a meleg nyári szellőt... Amúgy sem rajongom a 25°C alatti hőmérsékletért, de az, hogy júliusban 12-15 fokok néha a napi maximális hőfokok, azért az durva.


Eredetileg naan kenyeret akartam sütni a curryhoz, de nem volt itthon semmilyen lisztem (háhá, vicces egy gasztroblogger konyhájában), így couscous készült hozzá. Imádom ezt az ízvilágot, nem is tudom, hogy miért készítem ilyen ritkán. Az általam rendszeresen használt recept innen származik, nekem nagyon bevált. 


Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkehús (ez lehet comb, vagy mell, nagyobb darabokba vágva)

A páchoz:

  • 250 g joghurt
  • 1 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 2 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. friss, aprított chili
  • 2 tk. frissen őrölt bors


  • A pác hozzávalóit keverjük össze, majd forgassuk bele a húsdarabokat. Tegyük a húst a hűtőbe minimum két órára, de még jobb, ha egy teljes éjszakára.


Hozzávalók a szószhoz:

  • 1 darab piros chili
  • 250 g magas zsírtartalmú tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g darabos konzervparadicsom
  • 2 tk. római kömény
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • 1 ek. vaj
  • friss koriander (elhagyható)
  • zsenge zöldbab (elhagyható)
  • bors

Elkészítés:

  • A pácolt húst egy forró serpenyőben hirtelen megpirítom (5-6 perc), majd egy tálba szedem. 
  • Egy nagy lábasban/serpenyőben felolvasztom a vajat, beledobom a felaprított fokhagymát és chilit. Megpirítom, majd rádobom a pirospaprikát, köményt, sózom és hozzáadom a paradicsomkonzervet. Kb. 20 percet alacsony lángon főzöm.
  • Beledobom a szószba az előzőleg megpirított húsdarabokat, a friss zöldbabot és felöntöm az egészet a tejszínnel. Alaposan összekeverem és főzöm tovább az egészet 20 percig. 
  • Párolt basmati rizzsel, naan kenyérrel tálalom (vagy ahogy most nálam volt, couscous-szal), illetve ha van hozzá kedvünk, akkor szórjuk meg bőven friss korianderzölddel.

Megjegyzések

  1. Számomra minden jöhet, ami indiai, és ezek a fotók is nagyon jók!
    Ez az idő mindenhit lehervaszt szerintem...szörnyű. De ez a fajta étel tényleg egy kis színt hoz. Én is nemrég csináltam indiait, pont ilyen indokkal. :)

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki! Nagyon tetszik a fotókon.
    Az idei nyár, nem nyár nekem sem. Majd akkor lesz jó idő, ha letelik a szabim :(

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom és klasszak a fotók!

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy tetszik nektek! :)
    Most már talán visszajön a meleg, bár ez tényleg nem vigasztalja azokat, akik pont a rossz idő alatt voltak szabadságon :/

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése