Sárgadinnye, rucola és a sonka szerelmi háromszöge


VKF! pályaműveket a héten kérném közzé tenni!

A sárgadinnye és a sonka klasszikus párosítás. Miért ne illene hozzá a rucola és az olívaolaj is? Egy könnyű salátát dobtam belőle össze, amelynek a leírása megint csak nem mondható receptnek, inkább csak egy ötletnek. Olaszországban az étlapokon gyakran látni az 'antipasti' alatt a prosciutto e melone feliratot. Őszintén szólva én nem nagyon vagyok oda a sárgadinnyéért, egy időben még az illatától (vagyis én kimondottan szagnak éreztem) is rosszul voltam. Most sem rajongok érte, egy évben szerintem max 1-2 alkalommal enném meg, de a sonkával tényleg jó barátok.


Próbálkoztam én már a sonkát más gyümölcsökkel is párosítani, tavaly például bruschettát készítettem őszibarackkal és sonkával. Nagyon finom volt. Nem is írok többet, mert épp áll a festék a hajamon aztán retusálok, mint a gép... :)


Hozzávalók 2 főre:
 • 1 kisebb sárgadinnye
 • 2-3 marék rucola
 • olívaolaj
 • 6-7 szelet szárított sonka
 • bors
 • pecorino


Elkészítés:
 • A dinnyét vágjuk cikkekre, szabadítsuk meg a héjától és a magjaitól. (akár dinnyevájót is használhatunk és akkor aranyos kis dinnyegömbök lesznek a salátában).
 • Dobjuk egy tálba a megmosott rucolát, adjuk hozzá a dinnyét, sózzuk, borsozzuk, hajtogassuk szépen bele a sonkaszeleteket, locsoljuk meg olívaolajjal és szórjunk a tetejére pecorino sajtot.Megjegyzések

 1. Ezzel nem vagy egyedül, mert én ma azért nem vettem meg a s.dinnyét, mert büdösnek éreztem. És ez nem az első alkalom, hogy emiatt nem kerül a konyhámba. Sajnálom, mert nagyon szeretem amúgy, sonkával és anélkül is. :)

  VálaszTörlés
 2. Bianka, köszönöm!

  Ó, de akkor az a dinnye már eleve rossz volt, ugye? :/ én azért éreztem mindig büdösnek, mert sosem szerettem :) most ettem talán életemben másodszor :)

  VálaszTörlés
 3. Reni! Nem volt rossz, legalábbis külsőre teljesen ép volt mindegyik,sőt inkább még éretlennek is tűntek, többet is megszaglásztam, egyik se nyerte el a tetszésemet. De lehet, hogy az én orrom "romlott" el...

  VálaszTörlés
 4. Csodás fotók egy csodás ételről,bár én inkább görögdinnyével szeretem a sonkát. :D

  Gyere és nézz be hozzám,vár rád egy díj,fogadd szeretettel!

  VálaszTörlés
 5. Kedves Renáta!

  Hozzád hasonlóan én sem vagyok sárgadinnye rajongó, ki lehetne vele kergeti a világból, de ezek a fotók mindenkinek meghozzák a kedvét a sárgadinnyéhez, még az enyémet is!Szép Napot!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése