Friss, házi tagliatelle szalonnával és aszalt paradicsommal
Ha a tésztát nem kézzel gyúrom és nyújtom, akkor ez is egy extra gyors ételnek nevezhető semmiség, de még így is villámkaja kategóriába sorolható, hogy a pasta itthon készült. (Már ha van tésztanyújtó gépünk, vagy épp olyan szuper képességekkel rendelkezünk, mint az olasz Mammák.)
Szeretem a tésztát magam gyúrni, de persze ez nem azt jelenti, hogy ne használnék száraz tésztákat. Sőt... sokkal többször használok száraz tésztákat, mint ahogy nekiállnék magam szórakozni vele, viszont a lasagne, cannelloni, tagliatelle és egyéb szélesmetélt társai mindig itthon készülnek.
Végtelenül egyszerű recept, viszont annál finomabb! Nagyon hamar elfogyott.
Hozzávalók: (2 főre)
20 dkg durumliszt, 2 tojás, 20 dkg húsos szalonna, 5-6 szem aszalt paradicsom, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, néhány levél bazsalikom, pecorino, olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
A durumlisztből és a 2 tojásból tésztát gyúrok, majd négy részre osztom, kinyújtom és 6,5 mm széles csíkokra vágom őket (ha nem friss tészát készítünk, akkor egyszerű a metódus... kibontom a zacskót :)
A szalonnát vékony csíkokra vágom, majd 1 evőkanál olívaolajon elkezdem pirítani. 5 perc után hozzádobom a finomra vágott hagymát. Ha a hagyma és a szalonna szépen megpirult, borsozom, beledobom a szintén csíkokra vágott aszalt paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet. A tésztát kifőzöm (friss tészta esetében ez max 2 perc) majd a szalonnás keverékre szedem. Összekeverem, ha szükséges adok hozzá a tészta főzővizéből és bazsalikomlevelekkel, reszelt pecorino sajttal tálalom.
Az első képet már megint "fantasztikusan" homályossá tette a blogger...
De örülök ennek a receptnek! Jövő héten valamelyik nap megcsinálom ebédre, nagyon guszta!
VálaszTörlésÖrülök, hogy örülsz, érdemes kipróbálni! Mi most az elfoglaltságunk miatt a gyors tészták időszakát éljük :)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésÉn lasagna függő vagyok, de a keresődbe beírtam és nem dobott ki semmit... segítenél egy recepttel... mivel azt írtad, hogy a lasagna tészta is otthon készül. KÖSZÖNÖM!!! :)
Szia Ivett!
VálaszTörlésNekem itt van a lasagne receptem, mindig ez alapján készítem (mármint a klasszikus fajtát)
http://renidani.blogspot.com/2009/02/lasagne-al-forno.html
Örülök, hogy segíthetek! :)
Mmmmmmmmmm! Jól hangzik! :)
VálaszTörlésReni, ez valami isteni lehet!
VálaszTörlésSzia! Nagyon tetszik a blogod, volna egy kis üzenetem Számodra itt: http://krisztinakonyhaja.blogspot.com/2010/09/dij-melepetes-koszonom.html
VálaszTörlésOrsi, tényleg az volt!
VálaszTörlésKrisztina, örülök!! Nézem! :)
Nagyon szépen köszönöm... istenien hangzik és végre hazai tészta... Köszönöm!!!
VálaszTörlésReni, nagyon jól néz ki és a tésztareceptem is hasonló. Kérdezhetek valamit, ez is marcato atlas tipusú tésztagép? És ha igen van hozzá ravioli készítő adaptered?
VálaszTörlésIvett, nincs mit :))
VálaszTörlésDorci, aha ez is marcato atlas típusú gép és van ravioli adapterem is hozzá, bár eddig még csak egyszer használtam. A napokban lehet előszedem megint :)