Almás-körtés crumble
Ez egy igazi, őszi finomság. Lélekmelengető, gyümölcsös, édes. Az egyik kedvenc édességem a crumble, mert viszonylag gyorsan elkészül, nincs vele sok munka és mindemellett nagyon finom is. A végtelenségig lehet variálni, gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből (na jó azért pl, dinnyéből nem biztos, hogy megcsinálnám :) elkészíthető. Most kapóra jön ez az almás-körtés változat, hiszen ezeknek a gyümölcsöknek szezonjuk van, klasszikus őszi párost alkotnak. Tökéletes édesség a rohanós napjaimra.
Crumble (morzsapite) már korábban is szerepelt a blogomon epres-málnás és szedres-őszibarackos formában. Én ezzel az adaggal 14 db szuflé formát töltöttem meg, de süthetjük nyugodtan egyetlen nagyobb formában is. Ha nagyon ínyenc kedvünkben vagyunk, készítsünk hozzá vanília, vagy valami extrább, fűszeres fagylaltot (fahéj, gyömbér stb.) Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
3 db alma, 3 db körte, 1 tk. őrölt fahéj, 2x100 g nádcukor, 200 g liszt, 100 g puha vaj + a formák kikenéséhez
14 ek. szilvalekvár (ez el is hagyható)
Elkészítés:
Az almát és a körtét megpucolom, kivágom a magházat, majd a gyümölcsöt kb. 1,5 cm-es kockákra vágom. Az egészet összekeverem 100 g nádcukorral és az őrölt fahéjjal. A morzsához robotgéppel simára keverem a vajat a cukorral, majd hozzáadom a lisztet és morzsásra dolgozom. A formákat kikenem vajjal, beleszórom a cukrozott gyümölcsöt, rákanalazok 1-1 kanál lekvárt, majd befedem őket a morzsával. 200°-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm (amíg szépen megbarnul a morzsa).
Odáig vagyok a létrás képekért!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszenek!
VálaszTörlésHa a liszt egy reszet zabpehellyel potolod meg jobb lesz. Mar szerintem...
VálaszTörlésAnita
Jó ötlet! Köszi :)
VálaszTörlésAnnyira jó ötlet ez a létra.. No meg a crumble is, nyilván:) még soha nem jutott eszembe, hogy adagonként süssem, pedig milyen evidens..
VálaszTörlésEz a létrás sorozat most nekem is tetszik :) Már régóta egyszemélyes adagokban sütöm a crumblet, így vendégek esetén is lazán szét lehet osztogatni.
VálaszTörlésEgy csészével én is kérnék!
VálaszTörlésA fotók pedig ismét csodásak!
Nagyon szépek a képek!!! Ez a létra nagyon jó ötlet!
VálaszTörlésDe klassz helyet találtál a gyümölcsöknek! Tényleg nagyon jó ötlet ez a létra!
VálaszTörlésNagyon guszta, tetszenek nagyon az almás képek
VálaszTörlésOrsi,Kriszti, Salsa, Bianka, köszi mindegyikőtöknek :)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMindig nagyon jól érzem magam, ha egy kis időre bekukkantok Hozzád.
Fogadd szeretettel:
http://gasztroterapia.blogspot.com/2010/09/nahatnahat.html
Szia!
VálaszTörlésÖrülök, hogy így vagy ezzel! :) Köszönöm!
En zabpehelybol es orolt mandulabol keszitem a morzsat. szepek a letras kepek, tok otletes.
VálaszTörlésvan nálam egy kis ajándék, remélem nem lesz terhedre:)
VálaszTörlésDelis, köszönöm. Tényleg ki fogom próbálni ezt a zabpelyhes megoldást! Nagyon felcsigáztatok.
VálaszTörlésCiripbogár, köszönöm! :)