Vaníliafagyi, a klasszikus!


Igazi klasszikusnak nevezhetjük a csoki mellett a vaníliafagylaltot is. Kiskoromban sosem rajongtam igazán érte, anyukám volt aki szerette, de neki sem volt mindegy, hogy milyen is az a vanília... a vaníliafagyi lehet igazán snassz, unalmas fagyi is, de ha valódi vaníliából készítjük, akkor szerintem az egyik legfinomabb édesség a világon! Gyönyörűszép, magoktól és nedvességtől duzzadó vaníliarúdjaim vannak (éljen az internetes rendelés!) és nyár lévén, egyértelmű volt, hogy készül klasszik vaníliafagyi is. Úgy terveztem, hogy majd a nagy melegben kávét öntök rá és úgy szürcsölgetem szívószállal, de a nagy meleg megint szépen elbújt.. Sebaj, a fagyi mindig jöhet, így volt ez most is!

Hozzávalók:
5 tojássárgája, 2 dl tejszín, 4 dl tej, 2 vaníliarúd magjai, 4 ek. cukor

Elkészítés:
A tejet felteszem melegedni a tűzre a tejszínnel és a vanílarúd magjaival (a rudat is dobjuk bele nyugodtan a tejbe, majd felhasználás előtt kiszedjük belőle!), tojások sárgáját habosra kevere a cukorral. Ha tej forráspontig melegedett, folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a tojások sárgájához, majd az egészet visszaöntöm a forralóedénybe és besűrítem a krémet. (Vigyázzunk, ne sűrítsük túl, mert könnyen elveszíti a selymes, krémes állagát!). Lehűtöm, majd éjszakára a hűtőbe teszem és másnap fagyigéppel elkészítem.

Megjegyzések

 1. Hűűű, de szeretem. Nagyon jól néz ki

  VálaszTörlés
 2. Köszii! :) Már van tervem a következő fagyira...

  VálaszTörlés
 3. Mire nem jó egy fonott kosár!:) Guszta a fagyi.

  VálaszTörlés
 4. Minden lehetséges tárgyat felhasználok én fotózási kelléknek :))

  VálaszTörlés
 5. Szia Reni, honnan rendelted a vaniliarudakat? Köszi a válaszod, Csak így tovább, Kriszta.

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm Kriszta!

  A vaníliát innen rendeltem:
  http://shop.ebay.com/exotissimo2008/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p3686

  VálaszTörlés
 7. Neked megváltozott a blogod :)

  VálaszTörlés
 8. A ribizlis posztnál írtam, hogy nagyszerűek a fotók. (Hogy hova tűnt, az rejtély.) Most is azt írom, azzal a kiegészítéssel, hogy az utóbbiaknál rontja a hatást a hatásra/stilizálásra való túlzott törekvés. A legnagyobb hatást az egyszerűséggel lehet elérni.

  A kevesebb néha több :-)

  VálaszTörlés
 9. ... példaul a kommentemben kettővel kevesebb "hatás" szó használatával...

  :-)))

  VálaszTörlés
 10. Nem tudom, hogy hova tűnhetett az a komment, pedig emlékszem is rá, hogy volt...

  Köszönöm szépen az észrevételed!
  Ennél a vaníliafagyis posztnál én is konkrétan így éreztem, hogy miután többször is megnéztem ezt a kosaras képet, már nagyon erőltetettnek hatott, pedig a fotózás során jó ötletnek tűnt.

  Igyekszem nem túlkombinálni a fotózási terepet, hogy a hangsúly mindenképpen az ételre magára helyeződjön! Most amúgy is ilyen "alkotói válságot" élek meg és kísérletezem :)

  VálaszTörlés
 11. Ó, megtaláltam :)

  Ide keveredett el:
  http://renidani.blogspot.com/2010/07/pasta-all-amatriciana.html

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése