Calamarata kalmárral



Lassan már egy hónap is eltelt azóta, hogy megérkeztünk a nyaralásból. Gyorsan elment és már nagyon távolinak is tűnik. Mintha fél éve lett volna. Itt volt tehát az ideje annak, hogy ismét egy Atranit idéző ebédet készítsek itthon. Ez az egyik legkedvencebb tésztám volt ott, a recept eszméletlenül egyszerű, tulajdonképpen ugyanaz, mint a scialatielle all' amalfitana, csak ebbe kizárólag kalmár (nyílkalmár) ment és calamarata tésztával készül. Ez egy nagyszerű tésztafajta, ha úgy főzzük meg, ahogy kell, akkor gyönyörűen megtartja a formáját.
Hozzávalók:
300 g calamarata, 20 dkg kalmár, 1 konzerv paradicsom (én konzerv koktélparadicsomot használtam), 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 db chili, olaj, só, bors
Elkészítés:
Kevés olívaolajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát és chilit. Hozzáöntöm a paradicsomot, majd lefedve főzöm kb. negyed órát. A kalmárt közben megtisztítom, a testét karikákra vágom, a csápjait levágom a fejéről és kiszedem a csőrét. Vizet forralok a tésztához. A halat hozzáadom a paradicsomhoz, sózom, borsozom és főzöm ismét kb. 10 percig. A tésztát leszűröm a mártáshoz adom, összeforgatom majd tányérokba merem, megszórom finomra vágott petrezselyemmel és már eszem is.

Készítettem egy "kis" fotókollázst az itthon található tésztákból (nem is mind van rajta... :)

Italian style
Fentről, balról-jobbra, sorrendben: Calamarata - Fetuccine - Rigatoni romani - Farfalle - Cavatelli - Capunti - Penne rigate - Canneloni - Bucatini - Scialatielli - Pipe rigate - Paccheri
Tééényleg! Tetszik az új ruha? Vagy nagyon gagyi?

Megjegyzések

  1. Jó az új ruha! :)
    Olyan igazi nyári, friss! :)

    Én nem tudom, mikor fogok eljutni odáig, hogy átcsináljam a blogomat, pedig nekem is érik... megint abszolúte nincs időm foglalkozni vele... :(

    Ez a kajcsi is guszta! Imádjuk a tengeri cuccokat! :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó a tésztás kollázs! Jó lenne, ha oda lenne írva mindegyiknek a neve is! :)

    Ja, és nem tudom miért nem kerültél be a goldenblogon a kiválasztott 50-be... :( Láttam, hogy írtál a kommentben és én se értem. Azért keep up the good work, mert érdemes! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik az új blog ruha!!! :)
    Hozzám ezek a színek közelebb is állnak :) Csúcs!

    A tészta ételeid pedig mindig szuperek! Sajnos mi nem eszünk tenger gyümölcseit :((((

    VálaszTörlés
  4. Jaj, nekem nagyon tetszik!!!!!!!!!! tudom nem illik ennyi felkiálótjelet tenni, de szeretném érzékeltetni mennyire tetszik :) Nem is értem ezt a Goldenblog dolgot. Simán ott lenne a helyed az 50-ben...

    VálaszTörlés
  5. Na örülök, hogy tetszik :))
    Akkor maradhat :]

    Zizi, na majd csinálok egy olyan változatot, amihez a nevek is oda vannak írva ;)

    Goldenblog - ez van, már nem foglalkozom vele :)) Egy kicsit "fájt" hogy nem fértem bele az 50-be, de sebaj, folytatom azt, amit eddig :]

    VálaszTörlés
  6. Helyes!

    Várom a feliratozott tészta kollázst! :)

    VálaszTörlés
  7. Zizi, nem csináltam meg feliratosan a képet, mert úgy annyira nem tetszett, így csak simán odaírtam a kép alá sorrendben, hogy milyen fajtájú tésztákat lehet látni a kollázson :)

    VálaszTörlés
  8. Szuper ez a tésztakollázs, régóta keresek ilyesmi képet, nem gondoltam, hogy a blogodon fogom megtalálni. Asszem ki is nyomtatom és keretezve kiteszem a konyhába :) Persze csak ha nem bánod...

    VálaszTörlés
  9. Örülök, hogy tetszik! Rakd ki nyugodtan a konyhád falára! :)

    VálaszTörlés
  10. Megtörtént ;) Sajnos ez a felbontás csak egy 10x15ös képet engedett, de végre van ott valami :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése