Spaghetti citrommal és articsókaszívvel
Villámgyors és finom! Daninak annyira nem jött be, ő hiányolta belőle a húst és amúgy is inkább a paradicsomos/szószos tésztákat kedveli inkább. Nem baj, kell az ilyen is! Szerintem kimondottan frissítő kaja. Péntek délután, a hétközi kimerültség után tökéletes vacsoraként funkcionál.
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg spaghetti, 1 csokor bazsalikom, 1 citrom héja és leve, 2-3 ek. reszelt parmezán, 2 ek. olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 3-4 db articsókaszív (frissen előfőzött vagy konzerv)
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni sós, olajos vízben. A tészta mártásához összekeverem a parmezánt, a citrom héját és levét, a sót, borsot, az olívaolajat és a negyedekbe vágott articsókaszivet. A leszűrt tésztát egyből hozzáadom, majd megszórom a bazsalikomlevelekkel.
Én nagyon szeretem a fehér tésztákat! :) Articsókával még nem ettem, mire hasonlít az íze?:D
VálaszTörléshú, hát nem is tudom mihez hasonlít, mert eléggé sajátos... gondolkozom rajta :D
VálaszTörlésEbben a párosban még nem ettem az articsókát....eddig :)
VálaszTörlésTényleg meglepően jók együtt :]
VálaszTörlés