Ricottafánk csokival, kandírozott kumquattal és mandulával
Gyors és könnyű! A ricottát nyugodtan helyettesíthetjük túróval is, nálam most épp ricotta volt itthon. Ez az adag két személyre elegendő, úgyhogy ha nagyobb társaságnak készül, akkor duplázzuk, vagy triplázzuk a mennyiségeket. Itt a fánkszezon! :)
Hozzávalók:
250 g ricotta, 30 g finomra darabolt csokoládé, 50 g cukor, 2 ek. kandírozott citrus, 30 ml citruslikőr (jelen esetben mandarino), 1 tojás, 1 tojássárgája, 75 g liszt, 2 tk. sütőpor, két marék hántolt mandula
A sütéshez olaj, a tálaláshoz porcukor, esetleg méz.
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem. A masszát jó egy órára a hűtőbe rakom.
Ezután két kanál segítségével gömböket formálok a masszából, majd a forró olajba dobom és aranybarnára sütöm őket. Forrón, porcukorral meghintve, és finom mézzel tálalom (pl. narancsos akácméz)
Guszta!
VálaszTörlésez a fánk recept nagyon tetszik!
VálaszTörlésamugyis imádom a fánkot... :D
szépek a fotók, nagyon gusztusosak!
Köszönöm :)
VálaszTörlésKöszi Niki, ma én is kékeztem :)
Isteni! :)
VálaszTörlés