Epres-málnás crumble - egyszemélyes adagokban
Update: megsütöttem megint, 200°-on légkeveréssel, így kell neki kb. 40 perc
Mert szerintem ez így tök jópofa.
Volt még a fagyasztóban málna és eper, ezeket használtam fel a "sütihez" (vagy minek is nevezzem). Villámgyorsan, kb 30 perc alatt elkészült, váratlan vendégségre tök jó megoldás. Intenzíven gyümölcsös, egyszerre édes és savanykás, nagyon finom desszert. Készíthetjük persze nagy formában is, de mivel ez egy tipikus kanalazgatós desszert, jobb így. Tavaly készítettem már egy szedres-barackos verziót, a recept itt található.
Hozzávalók:
10 dkg puha vaj, 20 dkg liszt, 8 dkg cukor, eper, málna és vaj a formák kikenéséhez
Elkészítés:
A vajat morzsoljuk el a liszttel és a cukorral. A formákat kenjük ki vajjal, szórjuk beléjük a gyümölcsöket és fedjük be a gyümölcsöket a morzsával. 220°-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük meg őket.
Mert szerintem ez így tök jópofa.
Volt még a fagyasztóban málna és eper, ezeket használtam fel a "sütihez" (vagy minek is nevezzem). Villámgyorsan, kb 30 perc alatt elkészült, váratlan vendégségre tök jó megoldás. Intenzíven gyümölcsös, egyszerre édes és savanykás, nagyon finom desszert. Készíthetjük persze nagy formában is, de mivel ez egy tipikus kanalazgatós desszert, jobb így. Tavaly készítettem már egy szedres-barackos verziót, a recept itt található.
Hozzávalók:
10 dkg puha vaj, 20 dkg liszt, 8 dkg cukor, eper, málna és vaj a formák kikenéséhez
Elkészítés:
A vajat morzsoljuk el a liszttel és a cukorral. A formákat kenjük ki vajjal, szórjuk beléjük a gyümölcsöket és fedjük be a gyümölcsöket a morzsával. 220°-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük meg őket.
Reni, nagyon guszta lett! Ilyen kis kanálkám nekem is van ;)
VálaszTörlés...ja és nagyon szépek a képek!
VálaszTörlésAsszem az Intersparban vettem még "tojásos kanál" néven :) Ja és köszi :)
VálaszTörlésJovok mindig hozzad a kepekben gyonyorkodni!Olyan ugyesen fotozol es fozol:)Ez is nagyon guszta.
VálaszTörlésEdó köszönöm, nagyon kedves vagy! Ez amúgy hihetetlenül finom volt és egy kis nyarat hozott a délutánomba :]
VálaszTörlésSzia Reni!
VálaszTörlésPont most vettem ki a sütőből, csak én almás, mandulást csináltam.
Nagyon guszták, és hát a fotók...csodaszépek! :)Gratula!
Hú Adri, nagyon finom lehet az almás-fahéjas is! Mondjuk nem is nagyon van olyan gyümölcs (na jó dinnye, szőlő ... ), amivel ne tudnám elképzelni a crumble-t :)
VálaszTörlésJaj mit is mondhatnék... Mmm... kell egy formával, ha nem kettővel. =) Tényleg szépek a képek, dehát szeretem mindet. :-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Nekem az almás-karamellás meg a meggyes-mandulás crumble-k a kedvenceim.
VálaszTörlésCsenge köszi :) Egy formával tényleg nem elég... én meg merem kockáztatni, hogy talán kettővel sem :)
VálaszTörlésÁgi, ez az almás-karamellás változat nagyon-nagyon finom lehet!
Szuper, nagyon tetszik :)
VálaszTörlésPiszkével pont a természetes színezékekről elmélkedtünk a napokban. Én is valami hasonlóban töröm a fejem...
Hopp ez a megjegyzés elcsúszott, a kekszhez szántam...
VálaszTörlésna majd meglátjuk, hogy mit sikerül kiokoskodni :]
VálaszTörlésSzia,
VálaszTörlésMeg szeretném csinálni, de nem teljesen tiszta: a megadott mennyiség (10 dkg vaj, stb) 1 személyre/tálkára elegendő? Vagy? Köszönöm :)
jajj ezt nem is írtam. 8 db tálkára való mennyiség, vagy egy tortaformára való :)
VálaszTörlésGyanús volt, hogy hülye a kérdés, de azért megkérdeztem, biztos, ami tuti :)))) Köszönöm!
VálaszTörlésDehogy hülye kérdés, bátran kérdezz! Ha tudok akkor mindenre válaszolok! :)
VálaszTörlés