A campániai konyha
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0X2AxjNt7-hEN-kY28DCdMr5BRtdxqMP7zqyexln-vJlqwAqFozRJzTr6_zyogJzrKQmuA04s1I9-anSf39jM3zq2Ydn2OoBmIFktgcHlLE5EZh6_uTAq40e9dXanD339Ck1rSSrxJBs/s400/totani.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBhbIHNq0xP0hfkcLW59kVJXg8zCMQJiWfwct-XY8R5cPcMIzcPV5235q2_sUPjWcCuTgwOahsvorSDTKxSoqrInefCDmciPm6ily_75IS_sf7DMYhlYGYfhChQFhH_SP5AWUILIbM1rc/s400/pastafruttidimare.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeDqaqPlokbCSV27yF1MzmaHZkRN5NDpbtiryoMkXGkvJBtS8mXVwn9t8NVqAVvZywTHdm36Pv7rqRbkWgSa917V9w2lBzy0GAD6a6_zxH_WgWwmISvqE3rboJIkK_6K6HTns9MZ3oA88/s400/gamberetti.jpg)
Ahogy az előbbi bejegyzésemben említettem, külön post-ot szentelek a nyaralás alkalmával szerzett gasztronómiai élményeknek. A campaniai konyha nagyon sokoldalú, egyszerű és ízletes. Fűszerezésként többnyire bazsalikomot, fokhagymát használnak, ízesítésre pedig természetesen olívaolajat, ecetet, citromot és finom, édes paradicsomot. A tartomány északi, síkabb részén találhatók bivalyrezervátumok, ahol a nagyszerű mozzarella di bufala-t állítják elő és exportálják a világ minden részére.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi35g4Pv4h0Ru9LARVoGFn-rAhWH70W3KCa9MVbsTi6XVzJOXlkIMfOW9q-w63WIDxZHV9TZQ10H3Kfls9YSw7tNyk7_m5cExCRvpcoYn7Sz2JsMiCdPAhAHDXU9mozsFiVxzTzIek6paI/s400/polipsali.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPhGLxuFQJZCW57VenebcUiK8uj7_T994lTCaD1dkCGI2OMDy9L4a3rMZphQu3uzdDt__DrLakA1lnJ9v-ZThw9JBxEuVqrdE-aCPetBnqOBZKvJ-1fm4oicinjnz0CKUKeA8QQY4TCVM/s400/hal.jpg)
A Sorrento-i félsziget telis-tele van olajfaligetekkel, citromültetvényekkel és gazdagon termő gyümölcsfákkal. Roskadoznak az ágak a gránátalmától, a fügétől, baracktól és citrusféléktől. Remek környezeti adottságokkal rendelkezik és ezzel élnek is a helyiek. Rengeteg friss halat és herkentyűt ad a tenger. Itt megszerettették velem a halat, illetve a tenger gyümölcseit. Nem is volt olyan nap, hogy valamilyen formában ne fogyasztottunk volna ilyesmit. Ettünk polipot, kagylót, tintahalat, ricciola-t (helyi hal), rákot... semmi nem maradt ki a sorból.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1ulSEhFhU7RZem5-bgtK3VEsAKvey8x3Im-ok47sJj2uc8aTMyL3YsHByj72z3PYeNed231Zm3XwJEOU3lm9So6ZX0IL6zeuMn9NkV2wEZ4utDcE1l3FNozxXcotmGgLYFTxAkZWloms/s400/canolli.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiivPMLJV9o7gPvCMrl1EjTK-0as5NYtPimLKKWrPyEjjB5TIQ0eYm3yba-Y2phu1rY5jDWpXbb0zLQ_RXGYM8Bgy2OEuoxj8Gmx4ZukBhw40YfpiLQIOwrZ4WqEs1gYQ5urEaKXSbmc5A/s400/bor.jpg)
Azt hiszem most még jobban fogom sajnálni, hogy itt Fehérváron, soha nem fogok ilyesmi, friss áruhoz jutni. Megkóstoltuk a helyi borokat és röviditalokat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1UGF88txIKMcjjVdct6L0Z5_zEB4-iI38mEcSxF_P9X3vobi-6TI9eoaJF1nkF-7HngqLwfIEJ1Rt_Ix89VmSlno0hWEYVDttx-_VQq6WwOaRTEeRY5Ff4EtVl1ZVzZhlHicq9v2YfpU/s400/mistral.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgb0mdiXwnNOVnG8qXRWHm5AKga8-IrqOOfyUxV7Y8KyFbG1uEQV8Qrf7U423EGoZwWUVxlCyBHe6OoqQrC_W6o9DOawi-Li4vn8IduSqcIdcLPyx7Km3YJXkBNHuwfappANSDT3l1uMdk/s400/antipasti.jpg)
(elnézést kérek, hogy ilyen zajosak a fotók, ez azért van, mert többnyire ISO1600 értéken fotóztam őket, sötétben)
csak nyelek nagyokat... :)
VálaszTörlésimádom a tengeri herkentyűket! no meg a tengeri halat... és imádom a tengerparti városok piacait!! nem csodálom, hogy fáj a szíved, nekem így is fáj.... :D
NEEEE! Ez kínzás. Annyira jól néz ki minden.
VálaszTörlés