Őszibarackos, szedres crumble

Mindig is imádtam azokat a pitéket, amelyek édes, vajas morzsával voltak megszórva. Roppant az ember foga alatt a cukor és az íze... hmm... isteni. Na ez a tulajdonképpeni pite nem áll semmi másból, csak friss lédús gyümölcsből és ebből a finom ropogós morzsából. Tipikusan az a sütemény, amelyet bármely idénygyümölcsből elkészíthetünk, garantáltan finom lesz mindegyik változat. És amúgy is... létezik egyáltalán ennél egyszerűbb sütemény a világon?
Hozzávalók:
10 dkg puha vaj, 20 dkg liszt, 8 dkg cukor, 1 jó nagy marék szeletelt mandula (az eredeti recept diót, vagy mogyorót ír, de a mandula is igazán jól áll neki!), őszibarack és szeder
Elkészítés:
Vékonyan kivajazok egy hőálló sütőtálat. Belekockázom az őszibarackot és megszórom szederrel. A vajat elmorzsolom a cukorral, a liszttel és a mandulával. Nincs más dolog, mint rászórni a morzsát a gyümölcs tetejére, majd betolni a 200°-ra előmelegített sütőbe kb. 50 percre.
Szeletelni nem lehet, így a sütőtálból kell kikanalazni! :)
na és eeez... ez mennyei... :)
VálaszTörlésén is imádom ezt a fajta tésztát! :))
Én is! Egy gombóc fagyival! :)))
VálaszTörlésjajj istenien finom volt! az édes morzsa alatt a savanykás gyümölcs... jajj :)
VálaszTörlésÉn ezt, meg a citrom sorbet-t ma fogom megcsinálni! Már tűkön ülök itt az irodában... HAZA AKAROK MENNI!!! :)
VálaszTörlés