A tökéletes bagett!

Őszintén szólva néhány hónapja még nem gondoltam, hogy ilyen finomságok sütésébe bele fogok valaha fogni, és most... tessék, pár nap múlva biztos, hogy készül a következő adag. Nagy úr a kíváncsiság és persze az sem hátrány azért, ha egy csöpp kis érzéke is van hozzá az embernek. A recept amúgy Sajtkukac blogjából származik, ott bukkantam rá, abszolút meggyőzött és nekem is el kellett készítenem.
Hozzávalók:
764 g liszt (BL80), 16 g só, 5,5 g szárított élesztő, 550 g jeges víz
Elkészítés:
A hozzávalókat tálba öntöm, bedagasztom (kézzel álltam neki, nem géppel és majd leszakadt a kezem...) majd letakarva, egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap reggel előveszem és hagyom, hogy szobahőmérsékleten megkeljen. (4+4 órát) Ezután lisztezett felületen szép kis bagetteket formáztam a tésztából. (pontosabban 4 bagettet és 6 ciabatta-t Kelesztettem még egy 30 percet és 250°-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem őket. (a sütőbe egy kis hőálló edénybe vizet tettem, hogy meglegyen a sütőben a megfelelő páratartalom)

Szia!
VálaszTörlésÉn nem blogolok, de nagy olvasó vagyok:) Csak annyit szeretnék, hogy nagyon tetszenek a receptjeid és a képeid! Így tovább
Anna
Ez a bagett tényleg mindent visz, csak vigyázz, nagyon rászoknak ám! Én már lassan meg sem jelenhetek semmi piknikes rendezvényen nélküle :-)
VálaszTörlésÉs ha még egy kicsit fokozni akarod - és pont van otthon egy kallódó gránitlapod, azon sütve még ropogósabb lesz!
Niki
Gyönyörűséges! :)
VálaszTörlésHuuu, ez olyan jol nez ki!
VálaszTörlésNagyon vonzóak, külön gratula a profi fotókért!
VálaszTörlésA lisztet tényleg így kiméred? Nem 765 és nem 763 gramm-nak, hanem pontosan 764-nek?
Köszönöm szépen a pozitív szavakat!
VálaszTörlésAnna!
Nagyon szépen köszönöm.
Niki!
Gránitlapom jelenleg épp nem kallódik otthon, de ha valahol találok (családban,ismerőseimnél...), akkor mindenképpen magamévá teszem :)
Duende! szokáshoz híven köszönöm... nem mintha én nem lennék néha az ájulás határán a csodálattól amit a képeid és receptjeit váltanak ki belőlem ;)))
Judit!
Köszönöm szépen, de asszem kelt tésztában te is profi vagy 8)
Jókaja!
Igen, ezt most pontosan kimértem, de általában ilyen 1-2 gramm különbségekre nem nagyon szoktam adni.
Wooow! :O (nagyon jól néz ki!!!) nekem ez nem hiszem hogy sikerülne...eddig kelttésztáim még nem váltptták be a hozzájuk füzött reményeimet... de majd meg próbálkozok! Üdv. Johi
VálaszTörlésKedves Röné ,
VálaszTörlésEn csak egyike vagyok nevtelen blogolvasoidnak, de mindig figyelemmel kovetem receptjeidet es bejegyzeseidet.
A tegnapi nap folyaman kedvet kaptam egy kis sutogeteshez es miutan batorsagot meritettem, nekialltam a `A tökéletes bagett! ` elkeszitesehez. Szuperul megkelt, a teszta gyonyoru lett es mikor elkeszitettem a leirasnak megfeleloen, ratettem egy sutropapiros tepsire es be a sutobe... meg vizet is tettem edenybe. de 15 perc utan azt vettem eszre, hogy bagettek tetejei mar nagyon-nagyon megsultek ezert kivettem. A kozepe tokeletes volt. a kulseje ropogos, de RARAGADTAK a sutopapirra :( !!!! meg sose tortent ilyen...valamit elrontotta volna, raadasul kulsore nem olyan szep aranybarnak lettek mint a kepen hanem inkabb kisse feketesek. Be kellene valamivel kennem a tetejet? Az aljara sok lisztet kellene szolrni???
Tanacstalan vagyok, tudnal segiteni? Mit tegyek?
Amugy az ize es az allaga meses, imadom, csak ne lenne ilyen csunyacska :).
Elore is koszonok mindent es tovabbi sok-sok olvasot kivanok a Blogodhoz!
Udvozlettel:
Juceee
Juci!
VálaszTörlésLehet, hogy a sütőd jobban süt, mint az enyém, mármint jobban éget, vagy ilyesmi... (Alsó-felső sütés funkción sütöttem)
Hát én úgy 'találom' mennyiségű lisztet szórtam a sütőpapírra, de nem vittem túlzásba, mert maguk a bagettek is lisztesek voltak. A tetejüket nem kentem meg semmivel.
De akkor tulajdonképpen jól sikerült, csak a küllem nem az igazi? :)
Remélem alakulni fog és várom a sikerélményeket :)
Johiii! :)
Tulának is erősen rá kell koncentrálnia a tésztára és akkor biztos sikerülni fog. Nálam Talullah mindig asszisztál :)