Málnafagylalt


Mivel csak fél kiló málnát tudtunk szedni, így ebből lekvárra nem volt esély. Süteményt nem kívántam belőle készíteni, de fagyit annál inkább :) Igazán jól esett ebéd után a gyomrunknak ez a kellemesen savanykás, üdítő fagylalt.

Hozzávalók:
50 dkg málna, 8 dkg nádcukor, 1 dl víz, 2 ek. mascarpone, 2 ek. natúr joghurt

Elkészítés:
Közepes lángon felolvasztom a vízben a cukrot. Ha felolvadt és kezd szirup állagú lenni, hozzáadom a málnát. Összerottyantom, ez úgy 5 perc. Kihűtöm a málnát, majd egy kislyukú szitán átpasszírozom az egészet, hogy a fagyim mag nélküli legyen. A joghurtot és a mascarponet jól összekeverem. A málnát beleöntöm a fagyigép tartályába, majd rá a mascarpones joghurtot és már dolgozik is helyettem a gép. :) Ha nincs fagyigépünk, öntsük az egészet egy lapos, fagyasztható tálba, majd negyedóránként keverjük át alaposan botmixerrel (kb. 5-6 alkalommal.)

Megjegyzések

  1. nagyon szép lett és még majdnem diétásnak is mondható:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett! Én is rajta vagyok a fagyigyártáson, csak nincs fagyigépem... :(
    Jövőre majd beszerzek egyet! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése