Narancsos-gyömbéres felfújt
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6qm8M72SfwEwH08Gz91s1IeSqwTruXoM2qw9pajo2FN4SdU2ciuJaAnP8pmmK3M_Ok7-B_8JglWVS95cjrBBKCyrm1Bkin6gXdYc8O7lZCoU_X7Jp7xSQ-ZSPVwEBlVxGjgx4KAoj5GM/s400/2009_05_03_rani_3012.jpg)
Annyira felbuzdultam a tegnapi felfújton, hogy ma elkészítettem egy módosított változatát. Elképesztően finom lett, már csak 2 van belőle. Egyet-egyet benyomtunk még forrón, egyet-egyet langyosan és majd egyet-egyet hidegen.
Hozzávalók:
6 dkg vaj, 2 ek liszt, 8 dkg cukor, 1/2 vaníliarúd kikapart belseje, 1 kk őrölt gyömbér, 1 nagy narancs reszelt héja, 2 tojás szétválasztva, 3 ek narancslé, 2,5 dl tej, 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat habosra keverem a cukorral és a narancs héjával. Hozzáadom a tojások sárgáját és ezt is alaposan elkeverem. Belekanalazom a lisztet, majd a narancs levét, végül a vanília kikapart belsejét és a gyömbért. Picit meglangyítom a tejet, és a masszához keverem. A csipet sóval felverem a tojások fehérjét, majd beleforgatom a citromos masszába. A tésztát kivajazott formákba töltöm, majd 180°-ra előmelegített sütőben, vízfürdőbe helyezve a formákat 35 percig sütöm. Amikor elkészült, hagyom picit hűlni, majd vaníliás porcukorral megszórom a tetejüket. Melegen és hidegen is megkóstoltam, ígyis-úgyis isteni!
Hu, ezeket a felfujakat mindenkeppen ki fogom probalni, mar vagy ket honapja a szekrenyemben varakoznak a ramekinok- itt igy nevezik oket. Koszi a receptet! :)
VálaszTörlés