Ezt mindenkinek ki kell próbálnia! - Fenyőmag fagylalt


Rómában, valahol a Colosseum környékén bolyongva, egy eldugott utcában - mikor épp net kávézót kerestünk, ahol ki tudjuk nyomtatni a foglalásunkat -, találtunk egy nagyon jó kis fagyizót, ahol először kóstoltam fenyőmagos fagyit. Talán fenyőmagot is ez alkalommal ettem először, azóta viszonylag sokat használom. A piacon van egy árus, ahol mindenféle magvakat lehet vásárolni, ott veszem kimérten. (van zöld pisztácia, makadám dió, fenyőmag stb. szép nagy választék)
Rábukkantam egy olasz oldalon erre a receptre és azonnal le is mentettem magamnak. Most végre odáig jutottam, hogy el is készítsem. Elképesztően finom lett, nem csalódtam. Talán még hasonlít is a Rómában elnyaltra!
Hozzávalók:

4 tojás sárgája, 2 dl tej (a lehető legmagasabb zsírtartalmú), 2 dl min. 30%-os tejszín, 6-7 dkg porcukor, 10 dkg fenyőmag, 1 tk. vaníliakivonat
Elkészítés:
A fenyőmagokat egy teflon serpenyőben megpirítom. Kb. a 3/4 részét mozsárba rakom és durvára töröm. (a maradékra díszítéskor lesz szükség) A tojások sárgáját fehéredésig keverem a porcukorral. Ha ez megvan, hozzáadom a tejet és a tejszínt, az összetört fenyőmagot és a vaniliakivonatot. Jól elkeverem, majd takarék lángon, állandó kevergetés mellett besűrítem. Hagyom kihűlni, majd a m
élyhűtőbe teszem és félóránként átkeverem jó alaposan. (kb. 5-6-szor) Gombócozva, pirított fenyőmaggal megszórva kínálom.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése