Fűszerkert #3


A fűszerkertem egyre szebb. Kitapasztaltam, hogy a menta és a kakukkfű nagyon jól érzi magát a szabadban a kicsit árnyékosabb helyeken. A bazsalikom természetesen nagyon igényli a napfényt a rozmaringgal, petrezselyemmel, zsályával együtt. A lila bazsalikomjaimnak a levele amolyan "mozaikos", egybefüggő lilaság nem nagyon fedezhető fel rajtuk. A snidling kibújt, már 3 centi magasan nyújtózkodnak. A majorannával úgy néz ki nagyon nincs szerencsém, igazi makrancos kis magvak, nem akarják megmutatni magukat. A rucolám egyik napról a másikra elszáradt. Nem értem miért, hiszen mindig kapnak friss vizet, majd jövőre ismét megpróbálkozom vele. A paradicsomjaimat is lassacskán karózni kell, olyan szépen fejlődnek.

Megjegyzések

 1. Nekem is van kis fűszerkertem, csak sajnos északi a két ablakom, ahova tudom tenni őket. Így aztán nem olyan igazán tudnak nőni, de azért elvannak... Jó lenne egy kicsit több hely, meg több napfény nekik.
  A bazsalikomom nem akar kibújni. :(
  Zsályát most gyökerztetek, a rucolám szépen kinőtt. A rozmaring és a kakukkfű viszont szép.
  Annyira imádom őket... :)

  VálaszTörlés
 2. Szia Röné!
  A ruccolával sajnos nekem is hasonló tapasztalatom volt, idén már kétszer próbálkoztam és mindkétszer egyik napról a másikra elszáradtak?! De nem adom fel még teszek egy kísérletet :)

  VálaszTörlés
 3. A rucola nekem is olyan szépen kinőtt és elkezdett leveleket hozni (a szikleveleken kívül is), de tényleg nem tudom miért, de totál elszáradt :(
  Semmiképp nem adom fel az biztos, én is megfogom még próbálni :)

  Én is sokszor csak végighúzom rajtuk a kezemet és utána azt szagolgatom egy ideig... nagyon jó dolog, én is nagyon szeretem őket.

  VálaszTörlés
 4. Szia! a majoranna nekem sem igazán bújik, 1-2 szem kijött, de tönkre is ment utána, de ugyanígy jártam a rozmaringgal is. A rucolám jelen pillanatban gyönyörű, de most elkezdtem félteni őket. A héten én is megmutatom a növényeket megint, mert sokat nőttek bő 1 hét alatt.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése