Nászútunk Rómában - 2008. június

Ekkor jártam életemben először Olaszországban (najó átutazni már átutaztam rajta, amikor sulis csoporttal Costa Brava-ra mentünk egy kéthetes nyelvtanfolyamra) és azt hiszem ez lett a "végzetem". Teljesen beleszerelmesedtem az olasz konyhaművészetbe (mivel nászúton voltunk, megengedtük magunknak, hogy minden nap egy-egy trattoriában vacsoráztunk), rengetegféle ételt megkóstoltunk a sajtoktól, sonkáktól, szalámiktól kezdve, a friss fügetortán át, a szardellával töltött cukkinivirágig.
Ennél jobb és szebb helyet nem is választhattunk volna. A szállásunk egy kellemes b&b-ben volt, rettenetes jófej tulajjal, Fabioval, aki hatalmas érett fügével is meg-meglepett minket.
Magyarázatra gondolom nem szorul, hogy miért is érzek tehát így...
Azóta tanulmányozom és próbálom elsajátítani az olasz konyha csínját-bínját - bár az biztos, hogy igazi olasz háziasszony módjára sosem fogom művelni a főzés tudományát -, nagyon igyekszem. Sokat olvasok utána neten, könyvekben és gasztroblogokban egyaránt. Sajnos lakhelyemből kiindulva nem mindig tudom a megfelelő alapanyagokat (vagyis az áhított alapanyagokat) beszerezni, de minden tőlem telhetőt megteszek.

Remélem egyre nagyobb és nagyobb sikerekkel.


Szívesen fogadom tehát a tanácsokat :)


Megjegyzések