Közeleg a kikelet


Ez most nem egy gasztro hozzászólás, hanem annak örömében írom, hogy kaptam ma apukámtól egy csodaszép kis hóvirág csokrot. Mamámnál szedte a kertben... olyan jó kedvem lett ettől a kis apróságtól :) Imádom a hóvirágot a maga egyszerű bájával. És ők már a tavasz hírnökei.

A hétvégén (szombaton) elültettem első fűszernövény magvaimat, remélem hamarosan kidugják a kis fejük búbját. Bár azóta csak borul és szürkül az idő.. majd csak kisüt az a napocska is. Amúgy egy panelház 7. emeletén lakunk, tehát nagyon-nagyon fogok neki örülni, ha itt is sikerül majd kis fűszerkertet nevelnem. Van egy apró erkélyünk is, de egyelőre még nagyon el van torlaszolva a helység, mert mindent a vele összekötött szobába pakoltunk el (rengeteg doboz és kacat vár még szortírozásra...)

Pénteken megyünk Velencébe... tudom, hogy nem pont ideális választás a karnevál ideje városnézésre, de megbeszéltük férjecskémmel, hogy úgyis visszatérünk majd ebbe az ékszerdobozba. Dani munkáltatója szervezi ezt a kirándulást, gondoltuk megragadjuk az alkalmat és kiszakadunk kicsit a hétköznapokból :) Tehát nagyon várom... mivel korán reggel érkezünk (vagy talán már hajnalban) első utunk biztos, hogy a piacra vezet majd... nem kívánok a turistacsoporttal együtt sablonvárosnézést lebonyolítani, inkább próbálunk majd mélyen a sikátorok között keveregni.

Megjegyzések