Spenótos borsófőzelék





Hozzávalók:

  • 500 g zsenge borsó
  • 3 szál újhagyma
  • 1 nagy marék spenót
  • 1 csokor menta + néhány levél a díszítéshez
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

  • A hagymát aprítsuk fel, majd pároljuk meg kevés olívaolajon, adjuk hozzá a borsót és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk és borsozzuk. Víz helyett használhatunk alaplevet is, ha éppen van otthon, vagy van kedvünk külön készíteni hozzá.
  • Ha a borsó megfőtt (ez nem sok idő a zsenge borsónak), akkor merjük ki a felét és tegyük félre. - Az edényben maradt részhez adjuk hozzá a spenótot és a mentát, majd turmixoljuk simára. Ezt keverjük össze az egészben hagyott borsókkal, forraljuk össze és azonnal zárjuk is el alatta a gázt, mert elkészült a főzelék.
  • Feltétként sarkantyúlevelet, borsóhajtásokat, lágy fürjtojást és bodzavirágot szórtam rá egy kis füstölt maldon só és gyufaszálra vágott mentalevél mellett.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése