Spárgaleves




A legnagyobb munka a spárga megpucolása. Ha azzal megvagyunk, utána egy pillanat műve az egész.

Hozzávalók:

  • 1 csomag fehérspárga (vékony!)
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • friss zöldfűszer (turbolya, csírák, mikrozöldek, vagy csak simán petrezselyem)
  • olívaolaj
  • fürjtojás


Elkészítés:

  • A spárgákat pucoljuk meg, vágjuk le a csúcsokat, rakjuk őket félre. A szárakat vágjuk 1 cm-es darabokra, majd tegyük fel főni annyi vízben, hogy +1 ujjnyival ellepje a spárgadarabokat. Sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele frissen szerecsendiót. Amikor már majdnem puha a spárga, akkor dobjuk hozzá a csúcsokat.
  • A tojások sárgáját keverjük el a tejszínnel (egyébként én rizstejszínnel csináltam és azzal is tök jó, bár nem lesz annyira selymes, krémes), vegyünk hozzá egy keveset a spárga főzőlevéből (hőkiegyenlítés annak érdekében, hogy ne csapódjon ki a sárgája), majd öntsük a leveshez és alaposan keverjük el. Ha gondoljuk akkor ezt is lehet kész állapotnak titulálni, de akár össze is turmixolhatjuk. Én egészben hagytam a spárgadarabokat.
  • A tetejét megszórom friss zöldekkel, kevés olívaolajat locsolok rá és néhány félbevágott fürjtojást is adok hozzá.

Megjegyzések