Banánkenyér


Egyszerű, gyors, jó pár napra tudunk számolni vele reggeliként. Ha már unjuk, pirítsuk meg egy serpenyőben a szeleteket, egészen új dimenzióba repíti a süteményt.

Hozzávalók:
  • 4+1 nagyon érett banán
  • (a +1 a tetejére van)
  • 120 g növényi olaj (én olívaolajat szoktam használni, szeretem az ízét)
  • 35 g cukor (én kókuszvirágot használok)
  • 220 g teljes kiőrlésű zabliszt (nem zabpehelyliszt, hanem rendes liszt)
  • 3 tk. sütőpor
  • 1 ek. fahéj (bármilyen fűszer, amit el tudsz képzelni én pl. borsot szoktam belerakni még az extra pikantéria miatt)
  • 50 g apró zabpehely
  • 80 g étcsokoládé (elhagyható)
  • 100 g dió/mandula
  • 1 ek. chiamag őrlemény (vagy útifűmaghéj)
  • + zabpehely a tetejére

Elkészítés:
  • A chia magot / útifűmaghéjat áztassuk be fél deci vízbe. 
  • A 4 darab banánt törjük pépesre mondjuk egy krumplinyomóval/villával, keverjük el az olajjal, a fűszerekkel és a cukorral. 
  • Adjuk hozzá a zselésedett állagú chia magot, a durvára vágott diót és a csokit, majd alaposan keverjük össze az egészet a sütőporral elkevert liszttel.
  • Ezt a masszát töltsük sütőpapírral bélelt formába, a tetejét díszítsük a maradék félbevágott banánnal, szórjuk meg zabpehellyel és toljuk 60 percre a 175°-os sütőbe, légkeverésen. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Kiegészítésként még annyit írnék, hogy ez egy cuccos tészta, tehát száraz kb. sosem lesz. :)

Megjegyzések

  1. Nem szeretem a banánt, az édes sütiket se nagyon, de olyan gyönyörű a képed, hogy most azonnal megsütném én is ezt a sütit :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez banános is, édes is... viszont örülök, hogy az ételfotó pont azt a hatást éri el, amire hivatott. ;)

      Törlés

Megjegyzés küldése