2012. május 4., péntek

Spenótos falafel mentás joghurttal


Villámgyors bejegyzést hoztam nektek. Ez a recept még márciusban jelent meg a Lakáskultúrában, de nagyon sokan érdeklődtetek utána már a facebookon. Gondoltam most már felrakhatom, talán nem lesz belőle probléma, hiszen ezt a magazint már megvenni úgysem tudjátok. Szép hétvégét!

Hozzávalók: 
  • 10 dkg spenót
  • 15 dkg főtt csicseriborsó
  • 1 tojás
  • 3 ek. kukoricaliszt
  • őrölt római kömény
  • őrölt koriandermag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl török/görög joghurt
  • 1 csokor friss menta
  • olaj
  • bors
Elkészítés: 
  • A spenótot, a csicseriborsót, a tojást, lisztet, római köményt, koriandert és egy gerezd fokhagymát turmixoljunk pépesre. Sózzuk és borsozzuk. 
  • Formázzunk 2 cm átmérőjű gombócokat a spenótos masszából és forró, bő olajban süssük ki őket. 
  • A mentát és a másik gerezd fokhagymát vágjuk finomra, keverjük össze a joghurttal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ebbe mártogassuk a kisült fasírtokat.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

hu de jol hangzik, ezt tuti kiprobalom! A kukoricaliszt az itt a sarga vagy a kukoricakemenyito? (Sosem vagyok biztos benne, ugye a cornflour az a kemenyito, de sokszor a lisztet hasznaljak helyette.) Te melyikkel keszited?
A spenotot nyersen turmixolod, ugye?

M.

Reni írta...

Szia! Ebbe konkrétan kukoricalisztet, a sárgát tettem. Nem recept alapján készítettem, hanem kitaláltam - persze ez nem zárja ki azt, hogy valaki más nem készített már ilyet/ilyesmit- úgyhogy jelen esetben kizárt volt a félreértés. :-) Ha van csicseriliszted, az még jobb bele. Aha, a spenótot nyersen.

Névtelen írta...

Koszi! Ja, sejtettem hogy nem receptbol csinaltad mert akkor feltuntetted volna hogy honnan van. :) Csak azert kerdeztem mert en nem otthon elek es ez bezavar :)
Polentam van itthon, szerintem azzal is jo lesz, vegulis az ugyanaz, nem?

A recept nagyon tetszik, ki fogom probalni! (Nagyon klassz a blogod amugy, veletlenul talaltam ide, de mar a kedvencekben vagy, minden nap idenezek).

Névtelen írta...

Kedves Reni!
Vajon konzerv csicseriborsóval is megpróbálhatom?
Ágnes

Reni írta...

Hát én konkrétan kukoricaliszttel készítettem, a darától lehet szétesne a massza, hacsak nem hagyod a sütés előtt dagadni egy kicsit, ahogy mondjuk a túrógombócnál is szokott lenni.

Ágnes, aha, sütheted jól lecsöpögtetett konzervből is, én is készítettem már így :)

Névtelen írta...

Köszi, akkor mihamarabb kipróbálom! :)
Ágnes

Névtelen írta...

koszi. Akkor nincs mas hatra, irany a bolt kukoricalisztert :)
Egyebkent nagyon tehetseges vagy, nemcsak a fotok jok, hanem a kajak is nagyon fantaziadusak.