Friss, házi tagliatelle szalonnával és aszalt paradicsommal


Ha a tésztát nem kézzel gyúrom és nyújtom, akkor ez is egy extra gyors ételnek nevezhető semmiség, de még így is villámkaja kategóriába sorolható, hogy a pasta itthon készült. (Már ha van tésztanyújtó gépünk, vagy épp olyan szuper képességekkel rendelkezünk, mint az olasz Mammák.)
Szeretem a tésztát magam gyúrni, de persze ez nem azt jelenti, hogy ne használnék száraz tésztákat. Sőt... sokkal többször használok száraz tésztákat, mint ahogy nekiállnék magam szórakozni vele, viszont a lasagne, cannelloni, tagliatelle és egyéb szélesmetélt társai mindig itthon készülnek.


Végtelenül egyszerű recept, viszont annál finomabb! Nagyon hamar elfogyott.



Hozzávalók: (2 főre)
20 dkg durumliszt, 2 tojás, 20 dkg húsos szalonna, 5-6 szem aszalt paradicsom, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, néhány levél bazsalikom, pecorino, olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A durumlisztből és a 2 tojásból tésztát gyúrok, majd négy részre osztom, kinyújtom és 6,5 mm széles csíkokra vágom őket (ha nem friss tészát készítünk, akkor egyszerű a metódus... kibontom a zacskót :)
A szalonnát vékony csíkokra vágom, majd 1 evőkanál olívaolajon elkezdem pirítani. 5 perc után hozzádobom a finomra vágott hagymát. Ha a hagyma és a szalonna szépen megpirult, borsozom, beledobom a szintén csíkokra vágott aszalt paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet. A tésztát kifőzöm (friss tészta esetében ez max 2 perc) majd a szalonnás keverékre szedem. Összekeverem, ha szükséges adok hozzá a tészta főzővizéből és bazsalikomlevelekkel, reszelt pecorino sajttal tálalom.


Az első képet már megint "fantasztikusan" homályossá tette a blogger...

Megjegyzések

  1. De örülök ennek a receptnek! Jövő héten valamelyik nap megcsinálom ebédre, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy örülsz, érdemes kipróbálni! Mi most az elfoglaltságunk miatt a gyors tészták időszakát éljük :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Én lasagna függő vagyok, de a keresődbe beírtam és nem dobott ki semmit... segítenél egy recepttel... mivel azt írtad, hogy a lasagna tészta is otthon készül. KÖSZÖNÖM!!! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Ivett!

    Nekem itt van a lasagne receptem, mindig ez alapján készítem (mármint a klasszikus fajtát)

    http://renidani.blogspot.com/2009/02/lasagne-al-forno.html

    Örülök, hogy segíthetek! :)

    VálaszTörlés
  5. Szia! Nagyon tetszik a blogod, volna egy kis üzenetem Számodra itt: http://krisztinakonyhaja.blogspot.com/2010/09/dij-melepetes-koszonom.html

    VálaszTörlés
  6. Orsi, tényleg az volt!

    Krisztina, örülök!! Nézem! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépen köszönöm... istenien hangzik és végre hazai tészta... Köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  8. Reni, nagyon jól néz ki és a tésztareceptem is hasonló. Kérdezhetek valamit, ez is marcato atlas tipusú tésztagép? És ha igen van hozzá ravioli készítő adaptered?

    VálaszTörlés
  9. Ivett, nincs mit :))

    Dorci, aha ez is marcato atlas típusú gép és van ravioli adapterem is hozzá, bár eddig még csak egyszer használtam. A napokban lehet előszedem megint :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése