2010. május 7., péntek

Spaghetti citrommal és articsókaszívvel



Villámgyors és finom! Daninak annyira nem jött be, ő hiányolta belőle a húst és amúgy is inkább a paradicsomos/szószos tésztákat kedveli inkább. Nem baj, kell az ilyen is! Szerintem kimondottan frissítő kaja. Péntek délután, a hétközi kimerültség után tökéletes vacsoraként funkcionál.

Hozzávalók 2 főre:
20 dkg spaghetti, 1 csokor bazsalikom, 1 citrom héja és leve, 2-3 ek. reszelt parmezán, 2 ek. olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 3-4 db articsókaszív (frissen előfőzött vagy konzerv)

Elkészítés:
A tésztát felteszem főni sós, olajos vízben. A tészta mártásához összekeverem a parmezánt, a citrom héját és levét, a sót, borsot, az olívaolajat és a negyedekbe vágott articsókaszivet. A leszűrt tésztát egyből hozzáadom, majd megszórom a bazsalikomlevelekkel.



4 megjegyzés:

Livi írta...

Én nagyon szeretem a fehér tésztákat! :) Articsókával még nem ettem, mire hasonlít az íze?:D

Reni írta...

hú, hát nem is tudom mihez hasonlít, mert eléggé sajátos... gondolkozom rajta :D

Édes és Keserű írta...

Ebben a párosban még nem ettem az articsókát....eddig :)

Reni írta...

Tényleg meglepően jók együtt :]