2010. március 9., kedd

Torta caprese


Nagyon ritkán fordul elő, hogy megkívánom a csokis süteményeket. A múltkor például kegyetlenül jól esett a kolléganőm által sütött diós-áfonyás brownie és most is arra éreztem késztetést, hogy valami ilyesmit készítsek. Hát a Capri tortára esett a választásom. Bár tavaly Campaniaban nyaraltunk és Caprira is ellátogattunk, ezt a süteményt nem kóstoltam meg sehol. De majd idén... :)


Hozzávalók:
30 dkg mandula, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 6 tojás, 2-3 evőkanál finom likőr (én most limoncellot használtam), 1/2 cs. sütőpor, 20 dkg csokoládé (keserű)

Elkészítés:
A mandulát finomra darálom a csokoládéval együtt. A vajat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a villával felvert tojásokat és az egészet alaposan összekeverem. A csokis mandulához hozzáadom a sütőport, a likőrt és a tojásos keveréket. Az egészet egyneművé keverem. Kivajazott tortaformába töltöm, majd 180°-ra előmelegített sütőben 50 percig sütöm. (tűpróba!)
Ha kihűlt porcukorral megszórom és egy jó nagy pohár tejjel lenyomok egy szeletet. Tömény, csokis finomság!

13 megjegyzés:

Doctor Pepper írta...

:) én meg pont fordítva vagyok. az édesség a csokival kezdődik kb:)

na és idén hova mentek pontosan? vagy még nem tudjátok?

és mi ez a 78-9 nap?

Reni írta...

Én is szeretem a csokit, csak... konkrétan csokit nagyon ritkán eszem, csokis süteményt meg szintúgy... nálam inkább a gyümölcsös sütik vannak előrébb :]

ugyanoda megyünk, mint tavaly (Atrani, Amalfi-part) és 78 nap múlva :]

Katina írta...

Reni!
milyen eszözt használsz a csoki és a mandula darálásásáoz?

Reni írta...

Katina, a robotgép késes betétjével daráltam le. Ha ilyen nincs valakinek (nekem is csak véletlenül sikerült ilyet szerezni) akkor a csokit le lehet reszelni (bár ez hosszadalmas, vagy nagyon finomra darabolni/tördelni/zúzni. A mandulát alapból kávédarálóval szoktam, de most az is ment a robotgépbe a csokival együtt.

Csibe írta...

Jajjj, én is a csokiimádók közé tartozom :) és ez a torta csodás!!!

TROTAMUNDOS írta...

Deliciosa esta tarta, tiene una textura maravillosa y si es de chocolate pues entonces ya caigo rendida ante ella.

Besos

Reni írta...

¡Gracias Trotamundos! Sí, la tarta es de chocolate y de almendras, sin harina. Un poquito concentrada, pero muy deliciosa

Niki írta...

Én is imádom a csokoládés dolgokat... bár szerintem ezt mindenki látja a profilképemen... :DD
Guszta lett! Tetszik a szalvéta! :)

Reni írta...

Niki, rólad köztudott tény!;) Szalvéta made in ikea :]

Katina írta...

http://www.olcsobbat.hu/static/product_images/400x400/10026/1026112.jpg

nekem ez a kombó van meg.az aprító alkalmas erre?:)

Bianka írta...

Férjem odalenne érte

Reni írta...

Katina, szerintem igen! :)

Bianka, az én férjem is odavolt, pedig ugyanúgy érez a csokis édességek iránt, mint én :)

chilii írta...

Szia! Én megkóstoltam ezt a sziget Anacapri részén a Barbarossa étteremben. Azóta elkötelezett híve vagyok, párom mindne évben ezt kapja a szülinapjára :)