2010. február 4., csütörtök

Ricottafánk csokival, kandírozott kumquattal és mandulával


Gyors és könnyű! A ricottát nyugodtan helyettesíthetjük túróval is, nálam most épp ricotta volt itthon. Ez az adag két személyre elegendő, úgyhogy ha nagyobb társaságnak készül, akkor duplázzuk, vagy triplázzuk a mennyiségeket. Itt a fánkszezon! :)


Hozzávalók:
250 g ricotta, 30 g finomra darabolt csokoládé, 50 g cukor, 2 ek. kandírozott citrus, 30 ml citruslikőr (jelen esetben mandarino)
, 1 tojás, 1 tojássárgája, 75 g liszt, 2 tk. sütőpor, két marék hántolt mandula
A sütéshez olaj, a tálaláshoz porcukor, esetleg méz.



Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem. A masszát jó egy órára a hűtőbe rakom.
Ezután két kanál segítségével gömböket for
málok a masszából, majd a forró olajba dobom és aranybarnára sütöm őket. Forrón, porcukorral meghintve, és finom mézzel tálalom (pl. narancsos akácméz)


4 megjegyzés:

anazar írta...

Guszta!

Niki írta...

ez a fánk recept nagyon tetszik!
amugyis imádom a fánkot... :D
szépek a fotók, nagyon gusztusosak!

Reni írta...

Köszönöm :)

Köszi Niki, ma én is kékeztem :)

duende írta...

Isteni! :)