2010. február 23., kedd

Epres-málnás crumble - egyszemélyes adagokban

Update: megsütöttem megint, 200°-on légkeveréssel, így kell neki kb. 40 perc



Mert szerintem ez így tök jópofa.
Volt még a fagyasztóban málna és eper, ezeket használtam fel a "sütihez" (vagy minek is nevezzem). Villámgyorsan, kb 30 perc alatt elkészült, váratlan vendégségre tök jó megoldás. Intenzíven gyümölcsös, egyszerre édes és savanykás, nagyon finom desszert. Készíthetjük persze nagy formában is, de mivel ez egy tipikus kanalazgatós desszert, jobb így. Tavaly készítettem már egy szedres-barackos verziót, a recept itt található.


Hozzávalók:
10 dkg puha vaj, 20 dkg liszt, 8 dkg cukor, eper, málna és vaj a formák kikenéséhez

Elkészítés:

A vajat morzsoljuk el a liszttel és a cukorral. A formákat kenjük ki vajjal, szórjuk beléjük a gyümölcsöket és fedjük be a gyümölcsöket a morzsával. 220°-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük meg őket.

17 megjegyzés:

Csibe írta...

Reni, nagyon guszta lett! Ilyen kis kanálkám nekem is van ;)

Csibe írta...

...ja és nagyon szépek a képek!

Reni írta...

Asszem az Intersparban vettem még "tojásos kanál" néven :) Ja és köszi :)

Edó írta...

Jovok mindig hozzad a kepekben gyonyorkodni!Olyan ugyesen fotozol es fozol:)Ez is nagyon guszta.

Reni írta...

Edó köszönöm, nagyon kedves vagy! Ez amúgy hihetetlenül finom volt és egy kis nyarat hozott a délutánomba :]

Adri írta...

Szia Reni!

Pont most vettem ki a sütőből, csak én almás, mandulást csináltam.
Nagyon guszták, és hát a fotók...csodaszépek! :)Gratula!

Reni írta...

Hú Adri, nagyon finom lehet az almás-fahéjas is! Mondjuk nem is nagyon van olyan gyümölcs (na jó dinnye, szőlő ... ), amivel ne tudnám elképzelni a crumble-t :)

Csenge írta...

Jaj mit is mondhatnék... Mmm... kell egy formával, ha nem kettővel. =) Tényleg szépek a képek, dehát szeretem mindet. :-)

Ági, aki főz írta...

Nagyon jól néz ki! Nekem az almás-karamellás meg a meggyes-mandulás crumble-k a kedvenceim.

Reni írta...

Csenge köszi :) Egy formával tényleg nem elég... én meg merem kockáztatni, hogy talán kettővel sem :)

Ági, ez az almás-karamellás változat nagyon-nagyon finom lehet!

Bouillabaisse írta...

Szuper, nagyon tetszik :)
Piszkével pont a természetes színezékekről elmélkedtünk a napokban. Én is valami hasonlóban töröm a fejem...

Bouillabaisse írta...

Hopp ez a megjegyzés elcsúszott, a kekszhez szántam...

Reni írta...

na majd meglátjuk, hogy mit sikerül kiokoskodni :]

Vera írta...

Szia,
Meg szeretném csinálni, de nem teljesen tiszta: a megadott mennyiség (10 dkg vaj, stb) 1 személyre/tálkára elegendő? Vagy? Köszönöm :)

Reni írta...

jajj ezt nem is írtam. 8 db tálkára való mennyiség, vagy egy tortaformára való :)

Vera írta...

Gyanús volt, hogy hülye a kérdés, de azért megkérdeztem, biztos, ami tuti :)))) Köszönöm!

Reni írta...

Dehogy hülye kérdés, bátran kérdezz! Ha tudok akkor mindenre válaszolok! :)