2009. november 14., szombat

Fusilli al pesto di pistacchio,...


... azaz pisztácia pesztós fusilli tészta. Terveim szerint fogok valami pisztáciás fogást készíteni karácsonykor (persze nem ezt a tésztát), pontosabban halat... láttam a tévében mostanság pisztácia morzsában sült sertéskarajt és úgy döntöttem, hogy én ezt meg fogom csinálni, csak éppen hallal. Valami fehér hal kéne... hogy milyen fajta lesz pontosan, az attól függ, hogy mit fogok kapni.

Ez egy 10perces kaja, nagyon gyorsan megvan és nagyon ízletes. Talán szicíliai pisztáciával lenne a leges-legjobb, de így is megteszi. :)

Hozzávalók:
250 g fusilli, 2 marék tisztított pisztácia, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, olívaolaj, 5-6 levél bazsalikom, reszelt parmezán

Elkészítés:
A tésztát felteszem főni. Mozsárban összetöröm a pisztáciát a fokhagymával, bazsalikomlevéllel és sajttal. Ezután hozzáadok annyi olívaolajat, hogy elérje a kellemes állagot (se túl folyós, se túl sűrű). Sózom és borsozom. A tésztát leszűröm és azon nyomban összeforgatom a pestóval.

Gondolom már arra is minden olvasóm rájött.... hogy imádom a pestót és szinte mindegy, hogy mi az alapanyaga. Természetesen van pár kedvencem, de tökéletesen mindegy :)

13 megjegyzés:

Á la carte írta...

Jól néz ki!!!! Más: hogy tudsz ilyen pocsék időben ilyen szép fotókat készíteni? Én teljesen el vagyok kenődve, mert hiába világos a lakásunk a mostani gépünk már állandóan bemozdul...magas iso-n meg zajos a kép. mondjuk hamarosan lesz egy jó Canon 7D gépünk, de addig is szeretnék fotókat készíteni. Bevilágítod? Köszi

Reni írta...

Canon 7D király lesz!

Magas ISO... előfordul, hogy 800, vagy 1600. Ezek is zajosak, de nem olyan vészesen ekkora méretben. Meg hát egy kis photoshop. Nem világítom be, mert nincs olyan fényforrásom, amivel természetes fényt tudnék varázsolni. Aztán itt van az is, hogy csak 4 óra előtt! utána már én is meg vagyok lőve, tehát csak hétvégén, vagy ha előfordul ritkaszámban, hogy előbb hazajutok a munkahelyemről, akkor még azokon a napokon. Amúgy én is utálom ezt az időt... a fotózásnak nem kedvez annyira... ja és úgy tapasztaltam, hogy az objektív elég jó kis fényerővel rendelkezik.

Ági, aki főz írta...

Tényleg nagyon jól néznek ki! Főleg az elsőt imádom!

olzka írta...

Nagyon szeretem ezeket a 'mutogatós', összetevőkről készült képeket :) Játékos, jó ötlet a feliratozás rajta!

Reni írta...

Ugye? Én is nagyon szeretem az első képet, asszem fogok még ilyeneket csinálni :)

Cserfescsillag írta...

Szia Reni!Köszi az újabb "gyors" receptet. Munka mellett főleg öröm egy - egy ilyen könnyen elkészíthető étel leírása. A képeid valóban nagyon jó (mint mindig).

Felhőlány írta...

Egy igazi gyors és klassz recept! Nagyon szeretem a pisztáciát is - minden szinte minden magot, biztosan ki fogom próbálni! :) Köszi!

Á la carte írta...

Köszi Reni. Sajna a mostani gépünk nem tud ilyen iso-t... na de majd hamarosan... : )
Más, és ismét off: hogy tudtál 3 oszlopos blogot létrehozni? Nekem ebben a szimpla fehér sablonban nem sikerült. KÖSZI

Reni írta...

huh letöltöttem valahonnan... megkeresem oké? :)

Rossamela írta...

Segíthetek? Én tudom, honnan van a sablon (én is onnan töltöttem le):
http://webtalks.blogspot.com/2007/04/downlaod-three-column-new-blogger.html

A link ennek a blognak a legalján a piros "Make Money Online" mellett balra is megvan, fehér háttérben fehér betűkkel.

A pisztáciás halra pedig egy tipp:
http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2007/09/vkf-szicliai-zld-arany.html

Reni írta...

ezt nem is néztem ezt a receptet. ma csináltam egy pisztáciás-fehérboros halat... improvizáltam a konyhában :)

köszi Rossamela a sablonlinket :)

Á la carte írta...

Köszönöm a linket !!!

Rossamela írta...

Emlékeztem egy pisztáciás halra, nem volt nehéz megtalálni.
Az improvizáció is nagyon jó lehetett!

Link: nincs mit, megvan az Neked is, csak emlékeztettelek rá!