2009. október 8., csütörtök

Sült kalmárkarika





Annyira tenger gyümölcsei lázban égünk a nyaralás óta, hogy úgy éreztem, muszáj itthon is kipróbálnom. Adtam egy esélyt a fagyasztott tintahalnak, aztán végül úgy döntöttem, hogy vagy frisset, vagy semmilyet... Hiányzott valami nagyon, azt hiszem, hogy a friss, tengeri íz (vagy nem is tudom hogyan fogalmazzam), ez olyan semmilyen volt. Viszont ez a "recept" tuti siker friss hallal, megtapasztaltuk :)

Hozzávalók:
Konyhakész tintahal, liszt, só, citrom, olaj

Elkészítés:
A tintahalat vastagabb karikákra vágom, majd a sóval elkevert lisztben megforgatom és forró olajban kisütöm. Hagyom lecsöpögni, frissen facsart citromlével meglocsolom és egy kis olívaolajos pirítóssal kínálom.


2 megjegyzés:

Notte írta...

Honnan vettél friss tintahalat? Nálunk a Corában néha kapható szeletelve,de még nem szántam rá magam,hogy vegyek belőle.

Reni írta...

Ez fagyasztottból készült, a frisset nem itthon ettük sajnos :(