Túrótorta, ami nem lett végül zebra


Mondhatnám azt is, hogy ez egy félresikerült torta.... ami igaz is, meg nem is... igaz, mert ez zebratortának indult, csak úgy látszik az áfonya nem tudta úgy megszínezni a túrót, hogy a csíkok szépen kirajzolódjanak, viszont a külsőség ellenére egy istenien finom, gyümölcsös túrótortát kaptam. Tehát csalódás is volt ez nekem, meg nem is. Nem baj, nem adtam fel, a zebratortát el fogom készíteni valamikor! Anyukám születésnapja volt, meglepetésként beállított az öcsém is, így négyen voltunk. Jó hangulatúra sikeredett az este. Örültem neki nagyon.

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 5 dkg cukor, 12,5 dkg vaj, 1 tojás, 1 csipet só

Hozzávalók a túrókrémhez:
75 dkg túró, 4 dl tejföl, 1,5 dl olaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, 2 ek. citromlé, 1 cs. vaníliás pudingpor és 250 g áfonya (én 125-öt használtam és az elveszett benne),

Hozzávalók a tetejére kerülő krémhez:
25 dkg ricotta, ízlés szerinti cukor, 2 dl tejszín, kevés nagyon puha vaj

Díszítésnek:
szeder

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A krém hozzávalóit addig kevertetem a habverő géppel (az áfonya kivételével), amíg az teljesen krémes nem lesz. Az áfonyát leturmixolom, majd szitán átpasszírozom. A krémet elfelezem és az egyik feléhez hozzáadom az áfonyapürét. A tésztára elkezdtem kanalazni (mártásos kanállal vagy egy fél merőkanálnyit) felváltva hol a lila, hol a sima tésztát. Ne kenegessük, magától szétterül majd! Ha ezzel megvagyunk, betolom a 200°-ra előmelegített sütőbe és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Közben elkészítem a tetejére a krémet. A tejszínt felverem kevés cukorral. A ricottát krémesre keverem a vajjal és ízlés szerinti cukorral, majd beleforgatom a tejszínbe. Ha a torta teljesen kihűlt, akkor kenem a tetejére és szederszemekkel díszítem.


Recept forrása: Macikonyha

A fotókat "röptében" készítettem a tortáról, nem akartam húzni vele az időt, így nem is lett olyan, mint amilyennek képzeltem.... ez van :)

Megjegyzések

  1. Közelről azért halványan látszik a színezés. Egyébként, ez szerintem Murphy, hogy ha azt akarod, hogy megfesse, akkor nem festi, ha nem kellene neki, akkor biztos megfogja mindenhol. Jah, és csodaszép lett! És boldog születésnapot anyukádnak!

    VálaszTörlés
  2. na igen :) a múltkor két napig kék volt a körmöm az áfonyától..

    Anyukám nevében köszönöm szépen a jókívánságot!

    VálaszTörlés
  3. Guszta lett, nagyon! Anyukádnak boldog szülinapot!

    VálaszTörlés
  4. azta mindenit, ez baromira jól néz ki!!! :O csorog a nyálam... :)

    VálaszTörlés
  5. köszönjük a jókívánságot és a dicséretet :)

    ja amúgy anyukám ugye elvitte tőlünk a tortáját (itt "buliztunk" nálunk), és mondta, hogy azért vágjunk le 1-1 szelettel magunknak. Én levágtam egy vastagabbat, amiből két normál szelet simán kijött volna, erre az én férjecském befalta az egészet :[

    na mindegy. legalább tudom, hogy ízlett :)

    VálaszTörlés
  6. Hu, ezt mindenkeppen ki fogom probalni. Gyonyoruszep lett!

    Boldog szulinapot Anyukadnak!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése