Fűszerkert #3


A fűszerkertem egyre szebb. Kitapasztaltam, hogy a menta és a kakukkfű nagyon jól érzi magát a szabadban a kicsit árnyékosabb helyeken. A bazsalikom természetesen nagyon igényli a napfényt a rozmaringgal, petrezselyemmel, zsályával együtt. A lila bazsalikomjaimnak a levele amolyan "mozaikos", egybefüggő lilaság nem nagyon fedezhető fel rajtuk. A snidling kibújt, már 3 centi magasan nyújtózkodnak. A majorannával úgy néz ki nagyon nincs szerencsém, igazi makrancos kis magvak, nem akarják megmutatni magukat. A rucolám egyik napról a másikra elszáradt. Nem értem miért, hiszen mindig kapnak friss vizet, majd jövőre ismét megpróbálkozom vele. A paradicsomjaimat is lassacskán karózni kell, olyan szépen fejlődnek.

Megjegyzések

  1. Nekem is van kis fűszerkertem, csak sajnos északi a két ablakom, ahova tudom tenni őket. Így aztán nem olyan igazán tudnak nőni, de azért elvannak... Jó lenne egy kicsit több hely, meg több napfény nekik.
    A bazsalikomom nem akar kibújni. :(
    Zsályát most gyökerztetek, a rucolám szépen kinőtt. A rozmaring és a kakukkfű viszont szép.
    Annyira imádom őket... :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Röné!
    A ruccolával sajnos nekem is hasonló tapasztalatom volt, idén már kétszer próbálkoztam és mindkétszer egyik napról a másikra elszáradtak?! De nem adom fel még teszek egy kísérletet :)

    VálaszTörlés
  3. A rucola nekem is olyan szépen kinőtt és elkezdett leveleket hozni (a szikleveleken kívül is), de tényleg nem tudom miért, de totál elszáradt :(
    Semmiképp nem adom fel az biztos, én is megfogom még próbálni :)

    Én is sokszor csak végighúzom rajtuk a kezemet és utána azt szagolgatom egy ideig... nagyon jó dolog, én is nagyon szeretem őket.

    VálaszTörlés
  4. Szia! a majoranna nekem sem igazán bújik, 1-2 szem kijött, de tönkre is ment utána, de ugyanígy jártam a rozmaringgal is. A rucolám jelen pillanatban gyönyörű, de most elkezdtem félteni őket. A héten én is megmutatom a növényeket megint, mert sokat nőttek bő 1 hét alatt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése