Tagliatelle al mascarpone


Na ez tényleg villámebéd. 10 perc alatt megvan az egész. A legtöbb időt talán a tésztafőzés után a hagyma összevágása veszi el. Holnap ugye munkanapom lesz :( ezért meg akarok minden lakással kapcsolatos dolgot csinálni ma délután. A konyhában nem akartam sokat pepecselni a főzéssel, tésztát amúgy is "rég" ettünk, úgyhogy kapóra jött.

Hozzávalók:
300 g tagliatelle, 3 ek. mascarpone, 1 marék apróra vágott snidling, 1 nagy fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 7-8 ág kakukkfű, frissen őrölt bors, só, kevés olívaolaj, reszelt parmezán

Elkészítés:
Felteszem forrni a tésztavizet. Az olívaolajon megpárolom az összevágott lilahagymát és fokhagymát. Rádobom az összetépkedett kakukkfüvet és a snidlinget, majd hozzáadom a mascarponet. Megvárom míg "felolvad", sózom, borsozom, belereszelek egy kis parmezánt. A tésztát leszűröm, majd jól összekeverem a szósszal. Kevés reszelt parmezánt szórok a tetejére, tálalom.

Megjegyzések