Hosszan főtt lencseragu


Baromi kevés munka, annál finomabb végeredmény. Kecskesajt nélkül totál vegán és nem mellesleg pont olyan az íze, mintha egy tökéletes chili con carne lenne. Hús nélkül.

Hozzávalók 6 főre:
  • 500 g lencse (én hegyilencsét használtam, ami gyakorlatilag a vöröslencse "pucolatlan" verziója)
  • 1 közepes vöröhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 egész csillagánizs
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál paradicsompüré (sűritmény) 
  • 10 g étcsokoládé (80%)
  • 2,5 liter víz
  • olívaolaj
  • morzsolható, vagy krémes kecskesajt
Elkészítés:
  • A hagymákat pároljuk meg kevés olívaolajon (kezdjük a vörössel, majd később adjuk hozzá a fokhagymát, nehogy az megégjen), adjuk hozzá a paradicsompürét (nem lé!!), keverjük el, öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az átmosott lencsét, a babérlevelet és a csillagánizst.
  • Főzzük alacsony lángon 2,5-3 órán át (legideálisabb öntöttvas fazékban), amíg egy sűrű, gyakorlatilag ragu állagú lencsét nem kapunk. Ekkor dobjuk bele az étcsokoládét és főzzük még kb. negyed órát. 
  • Ha elkészült, tálalásnál szórjuk meg kecskesajttal és jól passzol hozzá a frissen vágott korianderzöld is.

Megjegyzések

  1. The manufacturer’s claims in regards to the available materials must be analyzed in detail as they don’t at all patio furniture covers for winter times assure optimal performance. On the opposite hand, 3D printers that make the most of plastic as the raw materials use warmth, ultra-violet mild or a mix of each to appropriately process the material. This adds quantity of|numerous|a selection of} variables which may, and does, result on} accuracy of the end product to varying degrees. 3D printers that are be} powder-based have the least shrink distortion due to the binders which they use. This is why the objects created using powder-based 3D printers are highly correct.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése