Céklás belugalencse-saláta


Ha jön az új év, akkor jöhet a lencse is. Bár babonás egyáltalán nem vagyok, de tavaly készítettem hasonló jellegű salátát január elsején, azóta többször reprodukáltam és gondoltam itt a tökéletes időzítés ahhoz, hogy közzétegyem. Nekem talán a beluga az egyik kedvenc lencsefajtám, szerintem működik mással is, de lássuk be... ezzel még szebb is. :)



Hozzávalók:
1 csésze lencse, 1/2 gránátalma, 1 csokor koriander, 1 nagy fej lilahagyma, 2 dl fekete bodzalé, 1 csésze apró kockára vágott cékla, só, bors

Elkészítés:
A lencsét főzzük meg dupla mennyiségű vízben. A falatnyi kockára vágott céklát tegyük fel a bodzalében főni. Hagyjuk, hogy a bodzalé teljesen elpárologjon alóla - ha nem puhult meg a cékla, akkor nyugodtan töltsük utána a serpenyőt, akár vízzel - és pirítsuk egy kicsit.
A lencsét keverjük össze a céklával, adjuk hozzá a finomra vágott koriandert, a lilahagymát és a gránátalma magjait. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Elég jól megy hozzá akár a halfilé, vagy pl. a kacsa.


Megjegyzések