Édesköményes vérnarancssaláta



Nagyon szeretem a vérnarancs érési időszakában ezt a salátát készíteni. Néha az édesköményt is kihagyom, jó önmagában a narancs-hagyma páros is. Nem is mondanám ezt annyira receptnek, mint inkább ötletnek, bár a legtöbb saláta abból áll, hogy összedobáljuk a hozzávalókat, meglocsoljuk valami dresszinggel és viszlát, ennyi az egész.




Itt sincs ez másképp, nem is írok arányokat, ízlés szerint mehet bele minden, de a főszereplő azért maradjon a narancs.

Szeleteljük fel a narancsot (úgy szebb szeleteket lehet vágni, ha héjastól szeleteljük és utána szedjük le a héját... legalábbis én így szebbeket tudok), helyezzük el szépen őket a tányéron/tálban. Vágjuk hajszál vékonyra az édeskömény gumóját, illetve a lilahagymát. Szórjuk a felszeletelt narancsra. Az édeskömény zöldjét (ánizskapor) se dobjuk el, kellenek a csodás színek, vágjuk durvára és szórjuk meg vele a salátánkat. Sózzuk tengeri sóval, tekerjünk rá durvára őrölt fekete borsot és locsoljuk meg 1-2 evőkanálnyi jóféle olívaolajjal.

Mi önmagában ettük, frissít és egészséges! :)




Megjegyzések

  1. Naaaa, valami epres finomságot legalább posztolj ki légyszi! Ha már a medvehagyma szezon kimaradt :-) . Mondjuk szezononként egy recept, a fanatikus naposoldal-olvasók kedvéért :-) ? Üdv, Zs.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése