Gesztenyés, csokoládécseppes süti



Így advent második vasárnapjára jól jöhet egy kis keksz recept (nem mintha nem lenne minden gasztroblogon így). Ez a változat az előző Lakáskultúrában jelent meg, ahol a gesztenye volt a fő témám csokoládéval párosítva. Az alapom a klasszikus chocolate chip cookie, annyi volt a fő változtatás, hogy a vaj mellett még gesztenyemasszát is gyúrtam a tésztájába. Az a legjobb, hogy ez nagyon kis kedvesen érezhető is benne. Bár ha nem tudnánk, hogy az van benne, csak felvont szemöldökkel kérdezgetnénk magunkban, hogy mitől más ennek a tésztája. Hát ettől! :)
Miután lefotóztam, elég hamar el is fogyott...


Hozzávalók:
11 dkg puha vaj, 11 dkg gesztenyemassza, 2 csésze sötét nádcukor, 2 tojás, 1 rúd vanília kikapart magjai, 3 csésze liszt, 1 tk. szódabikarbóna, 1 kk. sütőpor, 200 g csokoládécsepp, 1 kk. só

Elkészítés:
A vajat és a gesztenyemasszát keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat és a vanília kikapart magjait, majd dolgozzuk össze alaposan az egészet. Szitáljuk bele  a sóval, szódabikarbónával és sütőporral elkevert lisztet, szórjuk bele a csokoládét (ha nincs csokicseppünk, felkockázott csokoládé is megfelel) és egy fakanállal keverjük össze. Formázzunk a masszából egy kanál segítségével diónyi gombócokat, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 5-6 cm-re őket és süssük 15 percig 175°-on.

Megjegyzések

  1. Szia Reni! A 3 csésze liszt pontosan milyen mennyiséget takar?? Annyi féle csésze létezik...

    VálaszTörlés
  2. Én úgy tudom a csésze 250 mlt jelent (?). Az én kérdésem, hogy cukorból mehet kevesebb? Nekem soknak tűnik a saját ízlésemhez :S Ha nem eszed meg, meddig áll el? ;)

    VálaszTörlés
  3. Sok a cukor, de ettől lesz olyan az állaga, amilyen. És csak a melaszos nádcukorral az igazi. Igen a csésze az 250 ml.

    VálaszTörlés
  4. Najó,akkor ha lúd legyen kövér... :P

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése