Tonkababos fagylaltszendvics





Bár épp picit hűvösebbre fordult az idő, talán még van esély arra, hogy lesz még nyári idő. Na ez a jégkrémszendvics óriási ezeken a napokon (mondjuk nekem bármikor). Az idei év egyik kedvence a tonkababos fagyi nálunk, készítettem már többször madártejet is vele, ez a recept pedig a Lakáskultúra nyári számában jelent meg.


Hozzávalók kb. 10 db-hoz:
20 db keksz (vékonyabb, ropogósabb fajta, ne pedig a vastag, omlós), 4 dl tejszín, 2 tojássárágája, ½ reszelt tonkabab, friss eper (vagy bármilyen gyümölcs, tökéletes lesz nektarinnal, ribizlivel, szederrel, málnával is) felkockázva, 2-3 ek. cukor

Elkészítés: 
A tejszínt öntsük egy forralóedénybe, reszeljük bele a tonkababot és melegítsük fel, de semmiképp ne forraljuk. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a felmelegített tejszínt folyamatos keverés mellett. Töltsük vissza egy forralóedénybe és sűrítsük be. Tegyük fagylaltgépbe, majd ha kifagyott, gombócozzuk a kekszekre, szórjuk meg kockázott eperrel és fedjük le egy másik keksszel.


(én ezt a kekszet használtam hozzá, csak nem került bele ez a rengeteg fűszer, hogy a fagyi fűszerezése legyen inkább a hangsúlyos)

Megjegyzések