Zöldborsós risotto



Jót mosolyogtam magamban. Hogy miért? Mert egymás után ez a 3. poszt, ahol az étel ebben a tányérban szerepel. Van más is, csak valahogy így jött ki (és ehhez már a receptet is megírtam régebben), ráadásul mióta nincs időm kajafotózásra, azóta újabb kincsek is érkeztek hozzám. Majd azért csak sikerül fotózni bennük valamit. A risottot imádjuk, bármilyen zöldséggel ízesíthető, tökéletesen formálható annak megfelelően, hogy éppen mi a szezonális, éppen mit adnak a piacokon.

Hozzávalók 4 főre:

2 csésze arborio rizs, kb. 1,5 l csirkealaplé, 200 g zöldborsó, 4-5 szál újhagyma, 6 ek. frissen reszelt parmezán, 2 ek. vaj, 1 dl száraz fehérbor,  olívaolaj

Elkészítés:
Kevés olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd öntsük rá a rizst és pirírtsuk össze vele. Öntsük rá a fehérbort (hangosan sisteregnie kell, akkor jó), majd ha elfőtt adjuk hozzá az első merőkanál alaplevet. Ha elfőtt, adjuk hozzá a következő kanál alaplevet. Ezt addig ismételjük, amíg meg nem fő a rizs, fogkemény nem lesz (kóstolással bizonyosodhatunk meg rajta, de kb. 4 merőkanál leves fog belemenni a risottoba). Az utolsó merőkanál leves előtt adjuk a rizshez a borsót. Ha a rizs elkészült, zárjuk el alatta a gázt, szórjuk bele a parmezánt, keverjük el benne a vajat és azonnal tálaljuk.

Megjegyzések

  1. Ez a rizottó nálunk is nagy kedvenc. Szokott még a tetejére kerülni egy kis morzsolható hófehér kecskesajt is. :)
    A tányér olyan szép, nem tudom megunni. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól nézki!! Én is nagyon szeretem a rizottót én gombát szoktam bele tenni és bor nélkül, de ha következőleg csinálok, akkor így fogom:)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a risotto-t bármilyen formában...feketén, fehéren, sárgán, zöldséggel, hallal, herkentyűvel, bárhogy jöhet. És ez a kép...gyönyörű! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése