Egyszerű, villámgyors paradicsomos tészta


Ez talán a leggyakrabban visszaköszönő étel a mindennapjainkban. Tipikus munkaebéd, de be-becsúszik hétvégén is, amikor igazán nincs sok időm a főzésre. Készülhet darabos paradicsomkonzervből, vagy csak passzírozott paradicsomból, így is, úgy is jó lesz. Nekem a különböző csőtésztákkal a kedvenceim (rigatoni, penne), de fusillivel is nagyon szeretem, mert a tészta beljesjében/barázdáiban nagyon jól meg tud ülni a finom szósz. 

Hozzávalók 2 főre:
300 g durumtészta, 4 dl passata/vagy 1 doboz darabos paradicsomkonzerv, 1 nagy fej hagyma, olívaolaj, balzsamecet (ez elhagyható, de én nem is ecetet szoktam használni, hanem 'condimentot'), 1 csokor bazsalikom, reszelt sajt (parmezán, grana, vagy pecorino), só, bors

Elkészítés:
A tésztát főzzük meg sós, forrásban lévő vízben.
A hagymát vágjuk finomra, pároljuk meg kevés olívaolajon, majd öntsük fel a paradicsommal és erős lángon sűrítsük be. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá kb. egy evőkanálnyi balzsamot, majd zárjuk el alatta a gázt és dobjuk bele a durvára/vagy épp finomra vágott (ízlés kérdése) bazsalikomot. 
Szedjük hozzá a lecsöpögtetett, fogkeményre főzött tésztát, forgassuk össze, tálaljuk és szórjuk meg sajttal, esetleg bazsalikommal.


Megjegyzések

  1. Hát ez tényleg egyszerű és villámgyors, a héten ki fogom próbálni!!!!!!
    Hűűűű de nagyon tecccccik ez a tányér!!!!

    VálaszTörlés
  2. A tányér gyönyörű, a recept egyszerű, de nagyszerű. Én ebből bármennyit meg tudnék enni, nem lehet ráunni.

    VálaszTörlés
  3. Azóta sikerült ebből a tányérból hasonló jellegűt szereznem, barna mintával :) Az is gyönyörű és arra vár, hogy megjelenjen a zöldspárga a pultokon és valami finom saláta kerüljön bele :)

    VálaszTörlés
  4. A kedvenc tèsztàm! Tökèletes, minden megtalàlhatò benne amit szeretek!! :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése