Paradicsomos muffin sajtos bazsalikommorzsával


Amikor sikerül legyártanom több bejegyzésnyi ételfotót, akkor tuti közbejön még valami, ami miatt nincs időm a blogom frissítésére. Szerencsére csupa kellemes dolog, úgyhogy annyira nem nagy baj ez, hiszen ha van fotóm, akkor frissíteni bármikor tudok, amikor van időm és kedvem. 

Nem tudom, hogy ti miként vagytok ezzel, de én eléggé bírom a sós muffinokat, jó kis szaftos tésztával, sajttal.... Ezt a változatot a pizza alla Margherita inspirálta, hiszen a tésztába paradicsompüré és mozzarella kockák kerültek, a tetejére pedig bazsalikomos morzsa. Annyira jól néztek ki, amikor megszórtam az élénkzöld morzsóval sütés előtt. Ez a hő hatására némileg veszített az intenzitásából, de még így is megmaradt a zöld szín. 

Ideális partifalat, pláne, ha mini muffinformában sütjük ki őket és még aranyosak is. Volt már egy hasonló recept a blogon, annak is van aktualitása, hiszen akkor medvehagymával és fetával készítettem. 


Hozzávalók:

  • 10 g cukor (én nádcukrot használtam)
  • 150 g felkockázott mozzarella 
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tojás
  • 1,5 dl író
  • 2 dl paradicsompürés (passata)
  • 250 g liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
 A morzsához: 
  • 30 g vaj 
  • 3 ek. frissen reszelt parmezán 
  • 1 csokor bazsalikom
  • 30 g liszt 
  • 15 g zabpehely


Elkészítés:

  • A tészta nedves és száraz hozzávalóit külön keverjük össze. Ezután a nedves alapanyagokhoz folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a száraz alapanyagok keverékét. Töltsük a tésztát muffinformákba.
  • A morzsához késes aprítóval "daráljuk össze" a vajjal a lisztet, a bazsalikomot, a parmezánt és a zabpelyhet. Ezzel a morzsával szórjuk meg a nyers muffinok tetejét, majd toljuk kb. 20 percre 220°-os sütőbe. Hagyjuk kihűlni, hidegen fogyasszuk!




Megjegyzések