Paradicsomkrémleves


Hú de lassú vagyok. Nap, mint nap termelem az új ételfotókat, hogy legyen végre anyag, amivel frissíteni tudom az én kis blogomat. De valahogy a lendület elfogy addigra, mire be kéne gépelni a receptet. A képek elkészítésével villámgyorsan haladok, de azok nem sokat érnek recept nélkül. Mert jobb esetben csorgatjuk a nyálunkat egy-egy képre, de ha nem tudjuk mi van rajta, akkor hogyan készítsük el? :) Szóval most végre begépelem ezt a rendkívül bonyolult receptet.... :)

A márciusi GoodFood-ban láttam egy jó kis paradicsomkrémlevest és azt alakítottam át picit. De nem is maga a recept ami megfogott, hanem a színe. Vágyom már a színekre. Annyira várom a zsenge tavaszi zöldségeket, a spárgát, a spenótot, a medvehagymát..... na meg majd a rebarbarát, epret...
Persze tudom, hogy villámgyorsan ideér a március és utána majd azon kapom magam ismét, hogy úristen, elrohant az egész nyár és ismét karácsonyra készülünk... na jó, talán nem annyira drasztikus a helyzet, de csak úgy röpködnek a fejem felett az évek.

De akkor rákanyarodok a levesre. Konzerv paradicsom és créme fraiche. Ez adja a lelkét. A konzervbe eltett paradicsom mindig édes, szezontól függetlenül, a créme fraiche pedig olyan krémes állagot varázsol az egésznek és olyan lesz az íze, mintha rengeteg sajtot főztünk volna bele. Telitalálat.


Hozzávalók:
4 dl passzírozott paradicsom, 1,5 dl créme fraiche, 1 l húsleves/zöldségleves, 2 ek. nádcukor, 1 db mogyoróhagyma, 1-2 ek. olívaolaj, só, bors, bazsalikom, mozzarella

Elkészítés:
Forrósítsuk fel egy fazékban az olajat, majd dobjuk rá a cukrot és karamellizáljuk meg. Dobjuk rá a finomra vágott mogyoróhagymát, fonnyasszuk meg, majd öntsük rá a paradicsompürét és a levest. Forraljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és turmixoljuk össze a créme fraiche-sel és ízlés szerinti mennyiségű friss bazsalikomlevéllel. Levesbetétként kínáljunk hozzá mozzarellát.





Megjegyzések

  1. Nagyon jol nez ki! En meg egy kis fokhagymat is szoktam piritani hozza, es zellerlevelet is dobok bele. Az egyik legjobb leves a vilagon.

    A creme fraiche egyebkent magyar viszonylatban minek felel meg? Tejszin?

    VálaszTörlés
  2. Külföldi goodfooddban nézted? mert pont a napokban lapoztam a szeptemberi magyart és abban is volt paradicsomleves ;) Nagyon guszta... és a sok finomság amit soroltál... Annyira vágyom már valami másra, ami nem déligyümölcs és nem gyökér/káposztaféle és nem import :P Túl sok az igény? :D

    VálaszTörlés
  3. Noémi, a fokhagymát én most direkt hagytam ki belőle, meg a zellert is, nem vágytam ezeknek az ízére most :) De lehet mondjuk fokhagymás krutont készíteni hozzá... :)
    Créme fraiche... hát a tejszínnek nem. Inkább nagyon sűrű tejföl talán (legalábbis én azzal szoktam helyettesíteni)

    Judit, az angolban láttam, a magyart nem szoktam megvenni :)
    Igen, sok az igény, de ez érthető ;) Már én is várom ezt az időszakot...

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűen elkészítetted! Nagyon szépek a fotók is, amit kedvelek!

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    A crèm fraicha=tejfol

    Jo fozocskezest! :-)

    Csillus

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Hááát, azért a tejfölnél jóval krémesebb, sűrűbb dolog. Azért is írtam, hogy sűrű tejföl :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése