2012. december 10., hétfő

Zimtsterne, azaz fahéjas csillagok





Ismét egy adventi készülődős recept. Még tavaly készítettem és az akkori magazinban "jelent meg". Gondoltam megér egy posztot itt is, hátha valaki pont ezt a receptet keresi. :)
Készültök már a karácsonyra? Nekem eddig sajnos még nem nagyon volt rá időm, de majd a karácsony előtti hétben adok a hangulatnak és remélhetőleg sok-sok frissítés jön ide a blogra is.

A hétvégén lezajlott a Dining Guide Street Food Show keretében a téli Blogkóstoló, eléggé vegyes érzelmek vannak bennem, ezzel kapcsolatban, de erről írok majd bővebben.


Hozzávalók (kb. 40-50 db):

  • 200 g darált mandula
  • 160 g liszt
  • 80 g porcukor
  • 50 g kristálycukor
  • 2 tojásfehérje
  • 1 tk. őrölt fahéj 
  • a mázhoz: 150 g porcukor, 1 tojásfehérje 


Elkészítés:

  • A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd dolgozzuk össze alaposan a mandula, liszt, fahéj, por- és kristálycukor keverékével. 
  • Vékonyan porcukorozott felületen nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra a tésztát és szaggassunk belőle csillagokat. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe őket. 
  • A mázhoz keverjük össze a 150 g porcukort az egy tojásfehérjével és ezzel kenjük meg a csillagok felületét. 
  • Süssük 150°-on 10 percet. 
  • Fémdobozvan tárolva sokáig eltartható.


7 megjegyzés:

Judyt írta...

Basszus Reni, ennyi aprósüti receptet :) Hogy fogok így választani, ez már a 5. azok közül, amit megcsinálnék... :)

Reni írta...

És ez még nem a vége a sornak! :)))

Niki írta...

És ezzel most újabb recept került a lehet-hogy-is-rajta-lesz-a-karácsonyi-menün listára. Köszi!:)

Névtelen írta...

Biztos finom, de nálunk a mai napig a zabpelyhes kekszed a favorit :). Izgatottan várjuk a beszámolód a blogkóstolóról!
u.i.: lesz idén ajándék naptár nekünk :))?
Üdv, Zs.

Reni írta...

Hát, lesz beszámoló, de nem túl fényes és nem túl hosszú :)

Naptár. Lehet ;) De ha nem baj, akkor kicsit olaszos lesz :)

Névtelen írta...

Baj?! Na ne hülyéskedj :)! De aztán a dolce-kal nem fukarkodni :D!

Móni írta...

Nagyon finom let!!! Köszi!